Αναβάθμιση υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Χανίων

Ετοιμη να λειτουργήσει είναι η μονάδα παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ και στην επίσης νέα μονάδα λιθοτριψίας έγιναν τα πρώτα δοκιμαστικά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η πραγματοποίηση επεμβάσεων.
Σε ότι αφορά τη Μονάδα λιθοτριψίας του Νοσοκομείου Χανίων έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις επιτυχημένες επεμβάσεις αφαιρέσεις λίθων από το ουροποιητικό σύστημα ασθενών στα πλαίσια της δοκιμαστικής λειτουργίας.
Μέχρι και σήμερα οι ασθενείς που ήθελαν μια αφαίρεση πετρών από το ουροποιητικό σύστημα σε δημόσιο Νοσοκομείο χωρίς να εγχειριστούν ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα (πάνω από 400 άτομα ετησίως από τα Χανιά) ενώ τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν τις λίθους στο Νοσοκομείο Χανίων. Με υπερήχους ο λιθοτρίπτης σπάει τις πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα και στα νεφρά χωρίς να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.
haniotika-nea.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.