Έβρος: 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κατά τουρκικής Στρατοχωροφυλακής - Πυροβολισμοί την νύχτα

Έβρος: 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κατά τουρκικής Στρατοχωροφυλακής - Πυροβολισμοί την νύχτα
H ελληνική πλευρά απάντησε άμεσα στην αποστολή των 1.000 κομάντος της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής με δύο κινήσεις: Στα Σύνορα του Έβρου θα πάνε οι Κοκκινομπορέδες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «ΠΟΝΤΟΣ» και θα σταθούν απέναντι τους ενώ κατασκευάζεται από το Μηχανικό παράλληλα με τον φράκτη ένα τείχος με HESCO.
Τα HESCO χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς από τον Ελληνικό Στρατό κατά την αποστολή του στο Κοσσυφοπέδιο και προστατεύουν από τα πυρά ευθυτενούς τροχιάς.
Η κατασκευή του τείχους δεν είναι τυχαία καθώς θα χρησιμοποιηθεί από τα στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.
Η 71η Αερομεταφερόμενη δεν πάει τυχαία στον Έβρο καθώς λαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση για αντιμετώπιση αστικών ταραχών. Είναι δηλαδή εξοπλισμένη για να συνδράμει στο έργο των αστυνομικών δυνάμεων και να αντιμετωπίσει οργανωμένες εισβολές παράνομων μεταναστών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου, ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους αλλοδαπούς να περάσουν τον ποταμό, όσο οι ελληνικές δυνάμεις κρατάνε κλειστά τα σύνορα όσους, προσπαθούν να γκρεμίσουν ή να κόψουν τον φράχτη.
Με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου ενισχύθηκαν τα σύνορα του Έβρου. Η ομάδα ενστόλων έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ με αεροσκάφος C-130 και πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης. 
Τις επόμενες μέρες θα έρθουν άλλοι 100 Αυστριακοί και Γερμανοί αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή. 
Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο οι αλλοδαποί τραβήχτηκαν πίσω στην ουδέτερη ζώνη, ενώ ο ελληνικός στρατός συνεχίζει τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη.
pronews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.