Χανιά : Ένταση και διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες για τις νέες διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι | φωτο και video

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε από την πλευρά των καταστηματαρχών η έναρξη από συνεργείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, της διαδικασίας οριοθέτησης των γραμμών στο Ενετικό Λιμάνι, σε εφαρμογή της απόφασης για τη μείωση του κοινόχρηστου χώρου που παραχωρείται στα καταστήματα για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, από τα 6.200 τ.μ στα  4.600 τ.μ.  


Η διαδικασία της εκ νέου χάραξης των κίτρινων γραμμών, άρχισε από το δυτικό τμήμα του Ενετικού Λιμανιού, από συνεργείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, παρουσία και ανδρών του Λιμενικού. 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των καταστηματαρχών, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία του συνεργείου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς κανένας, όπως είπαν, δεν τους είχε ενημέρωσε, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών, Σταύρος Μαρινάκης. 
Ο κ. Μαρινάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά, στα ΧΑΝΙΑ LIVE TV:  «Δεν γνωρίζαμε ότι σήμερα θα γινόταν η διαγράμμιση του κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήματα. Κανείς δεν μας είπε τίποτα. Και μάλιστα, απορώ πως ξεκίνησε, τη στιγμή που υπάρχει ακόμη νομική εκκρεμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατεία» και συνέχισε: 
«Για το θέμα αυτό είχαμε συζητήσει με το Δήμαρχο. Είναι και το θέμα της κατανομής των 4.600 μέτρων, δηλαδή δεν υπάρχει μια ισονομία. Σε άλλους παίρνει περισσότερο, σε άλλους λιγότερο και σε άλλους τίποτα. Ακόμα η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Άλλωστε σε τόσο μεγάλα θέματα πρέπει να υπάρχει και μια ανοχή και μια χρονική καθυστέρηση. Στο κάτω κάτω δεν προσβάλλεται το μνημείο, ούτε κάνει καμία ζημιά, ούτε τίποτα. Είναι μια απόφαση του ΔΛΤ που κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί μειώνουν την δυνατότητα κάθε μαγαζιού. Εμένα για παράδειγμα μου παίρνει 80 καρέκλες. Δημιουργεί ένα κοινωνικό πρόβλημα. Εγώ ήδη έχω αρχίσει να απολύω κόσμο», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.
Τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών, προκάλεσε και ο τρόπος που γίνεται η νέα χάραξη, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, οι γραμμές σταματούν να είναι ευθείες και γίνονται τεθλασμένες, με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζονται να προκαλούν σημαντικά προβλήματα, τόσο σε ότι αφορά τον ανταγωνισμό, με διπλανά καταστήματα, όσο και σε ότι αφορά ακόμη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Επίσης αντιδράσεις προκάλεσε και η μη παρουσία κάποιου υπεύθυνου από τη Δημοτική Αρχή ή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για να τους ενημερώσει υπεύθυνα, για τη διαδικασία που αποφασίστηκε να γίνει η νέα χάραξη. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση που είχε γίνει στις 9 Νοεμβρίου 2019, στο ΚΑΜ, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των καταστηματαρχών του ενετικού λιμανιού, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, είχε ανακοινώσει ότι , για το Ενετικό Λιμάνι , αποτελεί αφετηρία για τη Δημοτική Αρχή η απόφαση για τα 4.600 τ.μ., η οποία είναι σε ισχύ. Παράλληλα ανέφερε για το θέμα των σκιαδίων, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, καθώς η πρόταση που παρουσιάστηκε δεν ικανοποιεί κανέναν.
 kriti24.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.