Χωρίς τεστ κορωνοϊού η Κρήτη


Πανέτοιμα τα Νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές στην Κρήτη για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, βάσει πρωτοκόλλων και οδηγιών από το Υπουργείο Υγείας.
Αυτό όμως που δεν έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο είναι η διεξαγωγή τεστ για κορωνοϊό στην Κρήτη. Με τα σημερινά δεδομένα, σε κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να στέλνεται δείγμα από τον ασθενή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να χάνεται μιάμιση μέρα μέχρι να ξεκαθαρίσει αν νοσεί η όχι. Μοιραία θα προκύψει πρόβλημα με “συσσώρευση” ασθενών, τους οποίους δεν θα έχουν τι να κάνουν τόσο τα νοσοκομεία όσο και οι κλινικές!
Πρέπει λοιπόν άμεσα το Υπουργείο Υγείας να προμηθεύσει με τα κατάλληλα αντιδραστήρια τόσο τα δημόσια νοσοκομεία όσο και τις ιδιωτικές κλινικές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ώστε να μπορούν να γίνονται τα τεστ και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Το θέμα έχει τεθεί υπ’ όψη του υπουργού Βασίλη Κικίλια και αναμένεται η απάντησή του.
.haniotika-nea.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.