Σήμα στα Γενικά Επιτελεία: Αναστολή MOE με Τουρκία – Επαναφέρει και προάγει αξιωματικούς των Ιμίων ο Ερντογάν

«Κόβονται” σταδιακά οι ήδη ανύπαρκτοι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων στα αμερικανο-τουρκικά. Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018.
Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.
Ήδη όλα τα Γενικά Επιτελεία έχουν λάβει έγγραφο από το ΓΕΕΘΑ με συγκεκριμένες εντολές.
Ουσιαστικά, και τυπικά κατάλαβαν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρόκειται να απελευθερώσει ούτε τον Αμερικανό πάστορα, ούτε τους δικούς μας Στρατιωτικούς.
Tα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν μια αμερικανική έμπνευση ώστε να στηριχθεί το αφήγημα της “συνεννόησης με την Τουρκία”, η οποία φυσικά ποτέ δεν προέκυψε με ευθύνη των Αμερικανών και των ελληνικών Κυβερνήσεων. Ολοι γνώριζαν την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν και των 
Γιατί όμως τους επαναφέρει ο ΡΤ.Ερντογάν; Δεν τους επαναφέρει λόγω έλλειψης έμπειρων στελεχών αλλά για να εκτελεσθεί Σχέδιο «Balyoz”, «Βαριοπούλα ή Βαριά» σε απόλυτη σύμπραξη με τους εθνικιστές αυτή τη φορά.
Το σχέδιο Βαριοπούλα προετοιμάστηκε το χρονικό διάστημα 2002-2003 από τους Αρχηγούς της Πρώτης Στρατιάς.
Tο σχέδιο Βαριοπούλα: αποτελείτο από 4 υποσχέδια, τα Oraj (Καταιγίδα), Suga (Belaying), Sakal (Γενειάδα) και Çarşaf (Chador).
Συγκεκριμένα, το σχέδιο Suga σχεδιάστηκε από τις Ναυτικές Δυνάμεις και θα ξεκινούσε μία κρίση στο Αιγαίο, αντίστοιχη με αυτή των Ιμίων (κάτι που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο).
Το σχέδιο Oraj προετοιμάστηκε από τον Διοικητή Αεροπορίας και συμπεριελάμβανε την κατάρριψη τουρκικών αερομαχικών (τις τελευταίες ημέρες είχαμε αερομαχίες)
Τα σχέδια Chador και Beard στόχευαν στην πρόκληση χάους με τον βομβαρδισμό των τζαμιών Beyazit και Fatih.
Συγκεκριμένα, ως πρός την προετοιμασία της κοινής γνώμης διεκπεραιωτικό ρόλο διαδραμάτιζαν οι επιχειρήσεις ”Carsaf” («Τσαντόρ») και ”Sakal” («Γενειάδα»), οι οποίες προέβλεπαν προβοκατόρικες ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονταν επιθέσεις-καταστροφές (τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών) σε μουσουλμανικά τεμένη ιδιαίτερης αξίας για τους Τούρκους, όπως σ’αυτό του Fatih (του Σουλτάνου Μωάμεθ Β’ του Πορθητή / Fatih=Κατακτητής) και του Beyazit (του Σουλτάνου Βαγιαζήτ Β’), κατά την ώρα της προσευχής.
Παράλληλα, η όλη κατάσταση αναβρασμού του κόσμου θα συνοδευόταν από ένταση στην περιοχή του Αιγαίου Αρχιπελάγους με την δήθεν («στημένη») κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από αντίστοιχο ελληνικό.
Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα ο τουρκικός στρατός θα «ανταπέδιδε» την «ελληνική» επιθετική ενέργεια με εισβολή στον Βόρειο Έβρο (αναφέρθηκαν στον Άνω Βόρειο Έβρο και σε δύο παραποτάμους του, τον Ερυθροπόταμο και το Ποτιστικό Ρέμα) και περιορισμένης κλίμακας πόλεμο (τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο) ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ανέτρεπαν την ισλαμική κυβέρνηση.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γίνει σαφές πως το γενικότερο σχέδιο εμπλοκής με την Ελλάδα περιελάμβανε περισσότερες της μίας εστίες σύγκρουσης, ώστε να επιτευχθεί πλήρης αιφνιδιασμός και διάσπαση των ελληνικών δυνάμεων.
Το σχέδιο ”Suga” αποτελούσε το ναυτικό σκέλος του ευρύτερου σχεδίου ”Βαριοπούλα” σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (βρέθηκαν έγγραφα στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ) όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak σε σχετικό δημοσίευμα της τον Ιανουάριο του 2011.
Το σχέδιο αυτό, υπό την διαταγή του ναυάρχου Ozden Ornek, προέβλεπε την πρόκληση κρίσεως με την Ελλάδα και ακολούθως την πολεμική αναμέτρηση στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος με αφορμή επεισόδια σε «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα».
Για την πρόκληση των επεισοδίων προτάθηκε και η εκμετάλλευση προστριβών που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αλιευτικών στην περιοχή του ελληνικού νησιού Ζουράφα (ή Λαδόξερα).
Ακόμη, σκοπός ήταν η απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά όπως οι Οινούσσες («ελέγχουν από τον βορρά τον δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά την Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα»), οι Φούρνοι αλλά και στην Λέρο («Σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο την Λέρο, με την συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης.»).
Στο ίδιο πλαίσιο του σχεδίου «Βαριοπούλα» συγκαταλέγεται και το αντίστοιχο «Κλωβός», το οποίο σύμφωνα με αναφορές συμπεριελάμβανε και την δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου Α’.
pentapostagma.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.