Στη βάση της Σούδας το αναγνωριστικό αεροπλάνο που έστειλαν οι Αμερικανοί

Ένα επανδρωμένο υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο για αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης έστειλαν τελικά οι Αμερικανοί για την παρακολούθηση των Ελληνικών δασών.
Λίγες ώρες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης ότι πάνω από τα δάση που… δεν κάηκαν θα πετάνε και ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ, έφτασε από την Ιταλία ένα υπερσύγχρονο αεροπλάνο P-8 Poseidon.
Όπως έγινε γνωστό το αμερικανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από την περιοχή της Κινέτας για περισσότερο από μια ώρα και ακολούθως αποσύρθηκε στη βάση της Σούδας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες το αεροσκάφος θα συνεχίσει τις πτήσεις επιτήρησης και αναγνώρισης πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς, ωστόσο είναι άγνωστο πόσο καιρό θα παραμείνει στην χώρα μας για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων αποστολών.
Γι’ αυτές τις αποστολές συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του εκτάκτου Συμβουλίου Άμυνας με θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές και ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης για τα θύματα της τραγωδίας στην Αττική και την προθυμία να παράσχουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη.
Υπενθυμίζεται, τα ξημερώματα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πετάνε πάνω από τα δάση που… δεν κάηκαν και ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ που θα εντοπίζουν όποιον επιχειρήσει να βάλει νέα φωτιά.
Είπε συγκεκριμένα ότι έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου οι ΗΠΑ να διαθέσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που θα πετά πάνω από την Αττική. Τελικά οι Αμερικανοί έστειλαν ένα υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος.
Το πιο προηγμένο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος στον κόσμο
Το P-8 Poseidon, το πιο προηγμένο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος στον κόσμο, χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Ναυτικό από το 2014. Ουσιαστικά είναι ένα τροποποιημένο Boeing 737, προσαρμοσμένο για υποβρύχιες έρευνες. Αυτό το σχεδιάγραμμα αποτυπώνει τις δυνατότητες του P-8 Poseidon να ανιχνεύει εχθρικά υποβρύχια, πλοία επιφανείας, και άλλα αεροσκάφη.
Ο τρόπος λειτουργίας στηρίζεται στις ιδιότητες του γήινου μαγνητικού πεδίου, το οποίο διακυμαίνεται απόρροια της κίνησης μεγάλων μεταλλικών όγκων όπως είναι τα υποβρύχια. Το P-8 Poseidon, διαθέτει έναν αισθητήρα μαγνητικών ανωμαλιών στην ουρά του αεροσκάφους, που ονομάζεται Magnet Anomaly Detector (MAD).
Εναλλακτικά, το αεροπλάνο ρίχνει στην εξεταζόμενη θαλάσσια περιοχή υδροακουστικά σόναρ, τα sonobuoys (σημαδούρες – σόναρ), επιτρέποντας στο πλήρωμα να μετρήσει τη μετάδοση ήχων που περιβάλλουν αυτά τα υποβρύχια σκάφη. Το P-8 μπορεί να ρίξει μέχρι και 100 τέτοια σόναρ στην επιφάνεια της θάλασσας σε μια μόνο πτήση.
Η μύτη του αεροσκάφους, κοντά στο πιλοτήριο, είναι εξοπλισμένη με οπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες (οι υπέρυθροι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση θερμότητας) και ενός συστήματος ραντάρ.
Το P-8 Poseidon, εκτός της κύριας λειτουργίας του ως ερευνητικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, φέρει επίσης ωφέλιμα οπλικά φορτία καταστροφής των εχθρικών στόχων, όπως πυραύλους κρουζ, βόμβες, νάρκες, ακόμη και τορπίλες.
newmoney.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.