Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Πόσες δεν έχουν κατατεθεί ακόμη

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Πόσες δεν έχουν κατατεθεί ακόμη
Δεδομένη θεωρείται από τους φοροτεχνικούς η παράταση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Η προθεσμία λήγει το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου και η παράταση που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, έως τις 20 Ιουλίου. Ωστόσο, η παράταση αυτή δεν θα αλλάξει τις καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος.
Η απόφαση για τη χορήγηση παράτασης είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που έχουν εκδηλωθεί στην πορεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Τα σημαντικότερα από αυτά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr είναι:
– το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει υποβληθεί πολύ μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν συνολικά. Απομένει δηλαδή η υποβολή 2,8 εκατ. δηλώσεων μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, δηλαδή θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο, περίπου 500.000 δηλώσεις πράγμα αδύνατο με βάση την έως τώρα πορεία υποβολής των δηλώσεων.
– τα προβλήματα που εμφανίζονται στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων συγκεκριμένες ώρες την ημέρας. Συγκεκριμένα μεταξύ 11 το πρωί και 1 μετά το μεσημέρι το σύστημα παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα, όπως καθυστερήσεις στην καταχώρηση και αποθήκευση στοιχείων και των δηλώσεων.
– το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τα λανθασμένα στοιχεία κρατήσεων και αποδοχών περίπου 80.000 συνταξιούχων του δημοσίου. Τα στοιχεία διορθώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά οι συνταξιούχοι που είχαν ήδη υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να την υποβάλλουν εκ νέου, χωρίς όμως πρόστιμα.
– η νέα μορφή του συνοδευτικού εντύπου Ε3 που αφορά στα πληροφοριακά στοιχεία εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα. Η αλλαγή της μορφής του εντύπου απαιτεί περισσότερο χρόνο από τους φοροτεχνικούς και τους φορολογούμενους για την ορθή συμπλήρωσή του.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.