Κίνηση «ματ» από Μητσοτάκη για να αναγκάσει τον Καμμένο να πάρει θέση

Άρχισε η συλλογή υπογραφών από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο το οποίο καλούνται να υπογράψουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα τονίζεται στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει την νομιμοποίηση για να υπογράψει συμφωνία.
Ουσιαστικά, τον καλούν να φέρει νομοθετική πρωτοβουλία για να ζητήσει εξουσιοδότηση για την όποια υπογραφή σκοπεύει να βάλει στην παράδοση του ονόματος. Ειδάλλως τον απειλεί με πρόταση μομφής.
Πιο αναλυτικά:
Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε από τον ΠτΔ να παρέμβει, ώστε η συμφωνία για το Σκοπιανό να έρθει στην Βουλή πριν υπογραφεί. Ωστόσο, ο Προκόπης Παυλόπουλος ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα, υπενθυμίζοντας ότι οι αρμοδιότητές του απορρέουν και καθορίζονται σαφώς από το Σύνταγμα, παραπέμποντας το ζήτημα στη Βουλή.
Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μαζεύει υπογραφές, προκειμένου να έρθει η συμφωνία στην Βουλή.
Έχοντας ως δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα αρνηθεί στη ΝΔ, θα έχουν έτοιμη την πρόταση μομφής την οποία και θα καταθέσουν αμέσως.
Για να γίνει δεκτή προς συζήτηση μια πρόταση μομφής πρέπει να υπογράφεται από πενήντα τουλάχιστον βουλευτές.
Αν η πρόταση υπερψηφιστεί από την βουλή, τότε το πρόσωπο που δέχτηκε την μομφή αποχωρεί από την θέση του και λήγει η θητεία του.
Πολλές φορές η πρόταση μομφής συγχέεται με την πρόταση δυσπιστίας, που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον της Κυβέρνησης, όπως συμβαίνει εν προκειμένω με αφορμή την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία».
Η εν λόγω κίνηση αποτελεί κίνηση ματ της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να πιέσει τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι θεωρητικά τάσσονται κατά της παράδοσης του ονόματος, να πάρουν θέση και ενδεχόμενα να «ρίξουν» τον Α. Τσίπρα και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Δεν θα είναι δύσκολο για την ΝΔ να βρει πάνω 50 ψήφους καθώς διαθέτει 76 βουλευτές, μεταξύ εκείνων και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον οποίο συχνά-πυκνά επικαλείται ο Πάνος Καμμένος για πα προωθήσει τις πολιτικές του.
Τέλος, σημειώνεται πως αν τελικά κατατεθεί πρόταση μομφής, δημιουργείται εμπλοκή στο θέμα των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης 1 δις. ευρώ.
el.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.