Μεταθέσεις στρατού ξηράς 2018-Αδιαφορία για τα κοινωνικά κριτήρια


Έτος μέριμνας προσωπικού το 2018 οι πρώτες μεταθέσεις κατέφθασαν στις μονάδες στρατού ξηράς, κυρίως των σωμάτων,όμως για άλλη μια χρονιά παρατηρήθηκαν αδικίες τόσο με το υπάρχον σύστημα μοριοδότησης όσο και και με τη μή τήρηση των νόμων.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν οι καταγγελίες στελεχών ενώ έχουν 5 και πλέων έτη σε φρουρά μη επιθυμίας συνεχίζουν να μη μετατίθενται τόσο σε φρουρά επιθυμίας τους όσο και σε κάποια άλλη φρουρά.Το μεγάλο πρόβλημα εμπίπτει όταν η φρουρά στην οποία παραμένουν δίχως τη θέληση τους είναι φρουρά που δεν του επιφέρει τα απαραίτητα μόρια και έτσι εγκλωβίζονται δίχως την επιθυμία τους εφόρου ζωής σε αντίθεση με αλλους συναδέλφους τους.

Επιπλέον κατέφτασαν καταγγελίες για εν ενεργεία στελέχοι τα οποία επιμελούνται τέκνα με βαριάς μορφής αναπηρία είτε τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση(πλήρης δικαστική συμπαράσταση) η επιμέλεια ατόμου με αναπηρία άνω του 67 τις εκατό,και ενώ έχουν ενημερώσει την υπηρεσία τους δεν έλαβαν κάποια γραπτή απάντηση και δεν συμπεριλήφθηκαν στις μεταθέσεις σε τόπο επιθυμίας τους όπως ορίζει ο νόμος,κάνοντας το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο γι αυτούς και τις οικογένειες τους.


Ελπίζουμε έστω και αργά να ληφθούν υπόψιν οι εν λόγω αναφορές και το έτος μέριμνας προσωπικού να δείξει έμπρακτα στο προσωπικό που τόσα πολλά έχει περάσει τα τελευταία χρόνια πως δεν ήταν άλλη μία εξαγγελία.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.