Αναδιάρθωση:ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Super League;;;;

Αναδιάρθωση: Το σχέδιο που δεν... προκρίνεται και το πρωτάθλημα των 2 ομίλων με γκρουπ δυναμικότητας!
Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης ανέπτυξε ήδη στις ομάδες (σ.σ. κυρίως της Football League) το πλάνο του για ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων ως προς την μεταβατική περίοδο με δύο ομίλους και γκρουπ δυναμικότητας. Ποιο το πλάνο που δεν... προκρίνεται.

Για να φτάσουμε στο πλήρες πλάνο της αναδιάρθωσης που έχει στο μυαλό του ο Υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, θα πρέπει να περάσει ένας χρόνος μετάβασης. Ως το προς το μεταβατικό στάδιο υπάρχει ακόμα η σχετική επεξεργασία για το τελικό πλάνο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το πλάνο για ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων με 6 να υποβιβάζονται και 2 να προβιβάζονται από την FL για να προκύψει την επόμενη χρονιά η Super League 1 με 12 ομάδες και αλλά και η Super League 2 δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες. Ειδικά από τις ομάδες και τους αρμόδιους φορείς θεωρείται πως ο αριθμός των 6 ομάδων για υποβιβασμό σε μία χρονιά είναι μεγάλος.
Για το μεταβατικό στάδιο λοιπόν προέκυψε μία σκέψη του κ. Βασιλειάδη για την οποία ήδη είναι ενήμερες οι ομάδες και έθεσε και στους συλλόγους της Football League. Ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων μα 16 της Super League και 4 της Football League και με γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο να είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και οι άλλοι μεγάλοι και μετά αντιστοίχως να γίνουν άλλα τρία τουλάχιστον. Μέσα από την κλήρωση να προκύψει ένα πρωτάθλημα 2 ομίλων με 18 αγωνιστικές. Εν συνεχεία, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Επίσης οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Super League 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στην Football League. Από το πρωτάθλημα του... υποβιβασμού θα προκύψουν οι οκτώ ομάδες που θα στελεχώσουν την Super League 2 μαζί με 2 ή 4 (σ.σ. μένει να αποσαφηνιστεί) που θα ανέβουν από την FL.
ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΛΕΪ ΟΦ
Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει σαν ένα πρωτάθλημα με πλεϊ οφ. Στα πλεϊ οφ οι αγώνες έβγαιναν 36 τον αριθμό. Τώρα οι ομάδες θα παίξουν δεδομένα δύο... πρωταθλήματα των 18 αγωνιστικών με αυτό το πλάνο. Στο σύνολο βέβαια θα γίνουν 54 αναμετρήσεις.
Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ
Στο πλαίσιο των αγώνων αυτόν υπάρχει και η σκέψη να διαφοροποιηθεί και το Κύπελλο. Να μην ισχύει το πλάνο με ομίλους και να μπαίνουν πιο αργά στην διαδικασία του θεσμού οι μεγάλοι. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στο προσεχές διάστημα αλλά δεν φαίνεται πως θα αργήσουν να ληφθούν.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.