ΠΟΕΔΗΝ: Υπάλληλος νοσοκομείου που έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της έγινε διοικήτρια

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ....

"Προνομιακή μεταχείριση από το Ελληνικό Δημόσιο" φέρεται να απολαμβάνει Διοικήτρια Νοσοκομείου (που δεν λειτουργεί πια) και είναι "κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ", σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία η εν λόγω Διοικήτρια επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της. Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. "Χρήματα που παράνομα έλαβε αφού δεν δικαιούνταν τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της". Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως η εν λόγω Διοικήτρια λόγω Σύριζα απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από το Ελληνικό Δημόσιο, την εφορία, ενώ παράλληλα σημειώνει πως "επιβραβεύτηκε για τις πράξεις της, να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 έτη. Ορίστηκε Διοικήτρια από την Κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ στο Νοσοκομείο θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η Κυβέρνηση έκλεισε το εν λόγω Νοσοκομείο πριν ένα χρόνο φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών". 

"Το Νοσοκομείο θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η Διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό της. Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα; Από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε" συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ 

"• Υπάλληλος του Νοσοκομείου Ρίου έπαιρνε 22 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της. Οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ. 
• Τα εξοφλεί με προκλητικό – προνομιακό τρόπο στην Εφορία. Επιβραβεύτηκε από το Κράτος Σύριζα. Διορίστηκε Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών. Το εν’ λόγω Νοσοκομείο έκλεισε, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πατρών εδώ και ένα χρόνο και η Διοικήτρια παραμένει Διοικήτρια σε Νοσοκομείο φάντασμα. Έχουμε ένα Νοσοκομείο πια με δύο Διοικητές.

Είναι απίστευτα, πρωτοφανή και ανήκουστα όσα συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία με Κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ. Απροκάλυπτα έχουν στήσει σχέδιο κατάληψης του Κράτους. Τα ρουσφέτια και ο κομματισμός είναι εκτός ορίων. Προσπαθούν να καταστήσουν το κράτος κομματικό μαγαζί- γωνία.

Τσάκισαν 800 Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Προϊσταμένους τμημάτων Νοσοκομείων της χώρας σε σύνολο 2100. Με συνοπτικές διαδικασίες κατ’ εντολή Πολάκη, οι Διοικητές μέσω των κομματικών γραφείων του Σύριζα καθάρισαν εντελώς παράνομα ικανότατα στελέχη της Δημόσιας Υγείας που έχουν μόνο ένα ελάττωμα. Δεν ήταν Σύριζα. Δεν προσκύνησαν τον Σύριζα. Συνεχίζουν απτόητοι τις καρατομήσεις. Κάθε ημέρα έχουμε καινούργιες.

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από την Κυβέρνηση για κατάληψη του Κράτους από τον Σύριζα- Ανέλ. Εξάλλου ο κος Πολάκης το έχει πει κατ’ επανάληψη, ότι είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Σύριζα κομματικοποίησης του Κράτους. Δεν λαμβάνουν υπόψη τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των στελεχών. Με μία αράδα αποφασίζουν δεκάδες καθαιρέσεις. Τσαλακώνουν καριέρες, σπουδές, προσόντα για την εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Έχει στηθεί πάρτι για την κατάληψη του Κράτους. Προκαλούν με τις αποφάσεις που παίρνουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια όχι μόνο την αξιοκρατία αλλά και την κοινή λογική. 

Τα δικά τους παιδιά τα προστατεύουν με προκλητικό τρόπο. Τους παραχωρούν προνόμια  με το τσουβάλι όπως για παράδειγμα σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Το Νοσοκομείο θώρακος Πατρών, το οποίο έκλεισε πριν ένα χρόνο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, όρισαν Διοικήτρια κομματικό στέλεχος του Σύριζα. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. 

Η εν’ λόγω Διοικήτρια επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και δεν είχε δικαίωμα να λαμβάνει τη σύνταξη του πατέρα της.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. Χρήματα που παράνομα έλαβε αφού δεν δικαιούνταν τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της.

Η εν’ λόγω Διοικήτρια λόγω Σύριζα απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης από το Ελληνικό Δημόσιο, την εφορία, την ώρα που οι εφορίες ξεζουμίζουν φουκαράδες ή η Κυβέρνηση δεν διστάζει να εκπλειστηριάζει διαρκώς πρώτες κατοικίες. Η κα Διοικήτρια επιβραβεύτηκε για τις πράξεις της, να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 έτη. Ορίστηκε Διοικήτρια από την Κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ στο Νοσοκομείο θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η Κυβέρνηση έκλεισε το εν’ λόγω Νοσοκομείο πριν ένα χρόνο φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών. Το Νοσοκομείο θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η Διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό της. Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα; Από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε.

Έχουμε σήμερα το παγκόσμιο φαινόμενο, δύο Διοικητές σε ένα Νοσοκομείο. Βοηθάει ο κος Πολάκης να ξελασπώσει ένα στέλεχος του Σύριζα. Και μη χειρότερα.

Ποιος άλλος πολίτης απολαμβάνει τέτοια προνομιακή μεταχείριση από το Κράτος για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο; Φροντίζουν μάλιστα να λαμβάνει το μισθό Διοικητή Νοσοκομείου  για να μη δυσκολεύεται. Λαμβάνει 2.100 ευρώ το μήνα καθαρά. 

Γιατί λοιπόν συνεχίζει να είναι Διοικήτρια σε Νοσοκομείο φάντασμα και της παρακρατούνται μόνο 266 ευρώ το μήνα και όχι περισσότερα;  Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζουν με 800 ευρώ το μήνα". 

Ερώτηση κατέθεσαν Β. Οικονόμου - Ι. Φωτήλας

Στην καταβολή μισθού Διοικήτριας σε Νοσοκομείο που πλέον δεν υφίσταται επί ένα(!) χρόνο αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Η εν θέματι Διοικήτρια επί 22 έτη λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, με αποτέλεσμα να της καταλογιστούν ως ποσό επιστροφής άνω των 100.000 ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για της εκφράσει την "εκτίμησή" της για αυτή την πράξη εξαπάτησης από τη μια τη βοήθησε μέσω προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία και από την άλλη τη όρισε Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Θώρακος. Όμως, εδώ και ένα (!) χρόνο το Νοσοκομείο Θώρακος έχει συγχωνευτεί με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην υφίσταται. Ο μισθός της Διοικήτριας παρόλα αυτά καταβάλλεται κανονικά. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν αληθεύουν τα συγκεκριμένα γεγονότα, εάν με την προνομιακή μεταχείριση που έχει λάβει η Διοικήτρια από την εφορία θα αποπληρωθεί κάποια στιγμή το χρέος προς το Ελληνικό Δημόσιο, εάν της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την – εν γνώσει της – παράνομη λήψη σύνταξης του θανόντος πατέρα της και για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει η έκδοση του νέου οργανογράμματος του ΓΝ Πατρών "Άγιος Ανδρέας" ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

- Υγείας

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

- Οικονομικών

Είναι πρωτοφανή και ανήκουστα όσα συμβαίνουν στη Δημόσια Υγεία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απροκάλυπτα έχουν στήσει εδώ και 3 χρόνια ένα σχέδιο κατάληψης του Κράτους. Τα ρουσφέτια και ο κομματισμός είναι εκτός ορίων με τα δικά τους παιδιά να προστατεύονται με προκλητικό τρόπο. 

Στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών ορίστηκε Διοικήτρια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επί 22 έτη λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Για το λόγο αυτό, όταν συνταξιοδοτήθηκε, της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ ως ποσό επιστροφής. Όμως, όχι μόνο απολαμβάνει καθεστώς προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία – τη στιγμή που συμπολίτες μας με αντίστοιχα προβλήματα κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους και γίνεται κατάσχεση στους λογαριασμούς των -, αλλά επιβραβεύτηκε για την πράξη της να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ορισμού της ως Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Θώρακος Πατρών. Τα προνόμια συνεχίστηκαν ακόμη και όταν το Νοσοκομείο Θώρακος συγχωνεύτηκε με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας". Ενώ λοιπόν το εν λόγω νοσοκομείο εδώ και ένα (!) έτος δεν υφίσταται, η συγκεκριμένη κυρία καταλαμβάνει τη θέση της Διοικήτριας και τον αναλογούντα μισθό. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μην εκδώσει ακόμη το νέο οργανόγραμμα του ΓΝ Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" (για το οποίο έχει κατατεθεί και σχετική ερώτηση στις 28.02.2018 χωρίς να έχει δοθεί απάντηση). 

Βάσει των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Είναι σε γνώση τους το ως άνω περιγραφόμενο προνομιακό καθεστώς που απολαμβάνει η Διοικήτρια Νοσοκομείου Θώρακος που έχει συγχωνευθεί με το Γ.Ν Πατρών "Άγιος Ανδρέας"; Γιατί συνεχίζει να παραμένει Διοικήτρια Νοσοκομείου το εν θέματι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;

Αληθεύει το γεγονός ότι η εν θέματι Διοικήτρια έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης από την εφορία με διακανονισμό εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού από παράνομα καταβληθείσα σύνταξη σε πολύ μικρές δόσεις με χρονικό διάστημα αποπληρωμής άνω των 50 ετών; Με ποια λογική έγινε ο συγκεκριμένος διακανονισμός; Με βάση αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και αποπληρωμή του χρωστούμενου ποσού;

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στην εν θέματι δημόσια υπάλληλο για την - εν γνώσει της- παράνομη λήψη σύνταξης του θανόντος πατέρα της; Αν όχι, πότε προβλέπεται;

Για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η έκδοση του οργανογράμματος του Γ.Ν Πατρών "Άγιος Ανδρέας"; Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα έκδοσής του;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ιάσονας Φωτήλας                Αχαΐας

Βασίλης Οικονόμου                 Επικρατείας"

ΠΗΓΗ: neakeratsiniou.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.