Ο Πορτογάλος Πέδρο Μάρτινς ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο Ολυμπιακός
Σε χρόνο... DT ο Ολυμπιακός ξεκινάει και τυπικά τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Για πρώτη φορά στην εποχή Μαρινάκη κλείνει τόσο νωρίς προπονητής και αυτό δείχνει ότι υπάρχει χρόνος μπροστά για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.
Όπως αναμενόταν ο Πέδρο Μάρτινς είναι ο εκλεκτός της διοίκησης και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την πειραϊκή ΠΑΕ το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Οι πληροφορίες εδώ και μέρες μιλούσαν για συμβόλαιο 1+1 ενώ οι απολαβές θα είναι άνω των 400.000 ετησίως για τον άλλοτε τεχνικό της Γκιμαράες. Ο Μάρτινς, λάτρης του 4-2-3-1, αποτελούσε έναν διακαή πόθο του Ολυμπιακού από πέρυσι και ενώ έχει επιχειρήσει να τον κλείσει σε τουλάχιστον ακόμα δύο περιπτώσεις. Ως βοηθός προπονητή έχει δουλέψει στην Βιτόρια Σετουμπάλ και την Πόρτο και επίσης στην Μπελενένσες. Ως πρώτος προπονητής στην Ουνιάο Λάμας, την Λουρόσα, την β' ομάδα της Μαρίτιμο, την Μαρίτιμο, τη Ρίο Άβε και μετά στη Γκιμαράες. Το πλήρες όνομά του είναι Πέδρο Ρουί Ντα Μότα Βιέιρα Μάρτινς και είναι γεννημένος στις 17 Ιουλίου του 1970 στην Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα. Μέσο όρο παραμονής σε ομάδα έχει 1,66 έτος. Έχει τις συστάσεις πως είναι ιδανικός στο να... χτίζει ομάδες από το μηδέν και ότι είναι φιλόδοξος, αποφασιστικός και ανοιχτόμυαλος. Το πλάνο φυσικά είναι να δει την ομάδα στο διάστημα των τελευταίων 4 αγωνιστικών κάτω από τις οδηγίες των Κόντη - Ιμπαγάσα και να αναλάβει μετά. Προφανώς σε αυτό το διάστημα θα κάνει την προεργασία του για το τι θέλει από το ρόστερ και τις τελικές του εισηγήσεις.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Επίτευξη συμφωνίας με τον προπονητή Pedro Martins. Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για την συμφωνία της με τον Πορτογάλο προπονητή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό Pedro Martins. Ο κύριος Martins θα αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οπότε θα ανακοινωθεί και το πλήρες επιτελείο του.
Το βιογραφικό του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού
Ο Pedro Martins (Pedro Rui da Mota Vieira Martins) γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1970. Ως ποδοσφαιριστής είχε πλούσια καριέρα στην Πορτογαλία, καθώς από το 1988, οπότε και έκανε το ποδοσφαιρικό του ντεμπούτο στην Feirense, αγωνίστηκε κατά σειρά στις Vitória Guimarães, Sporting CP, Boavista, Santa Clara και Alverca.
Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή στις Vitória Setúbal, FC Porto και Belenenses και από το καλοκαίρι του 2006 βρέθηκε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος τεχνικός, στην União Lamas. Το επόμενο καλοκαίρι και για δύο χρόνια ανέλαβε την Lusitânia, ενώ τον Ιούλιο του 2009 βρέθηκε στον πάγκο της Espinho.
Το 2010 ανέλαβε προπονητής της Marítimo, όπου και έμεινε για 4 χρόνια και το 2014 μεταπήδησε στην Rio Ave, την οποία κοουτσάρισε για δύο χρόνια. Tο καλοκαίρι του 2016 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 κάθισε στον πάγκο της Vitória Guimarães, με την οποία στην πρώτη του σεζόν, τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Πλέον, στα 47 του χρόνια, αναλαμβάνει τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας, του Ολυμπιακού!
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.