Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Ελληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων

Τι είπαν οι δύο στρατιωτικοί στις καταθέσεις τους
Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ο 25χρονος ανθυπολοχαγός  Άγγελος Μητρετώδης και ο 27χρονος λοχίας ΕΠΟΠ, Δημήτρης Κούκλατζης, αμφότεροι στελέχη του Ελληνικού Στρατού, ενημέρωσε την ελληνική πλευρά, πηγή πρεσβείας δυτικού κράτους, το οποίο έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στην υπόθεση.
Η όλη προσπάθεια διαμεσολάβησης είχε "παγερή" υποδοχή από την Αγκυρα και πλέον είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μία περιπέτεια η οποία δεν ξέρουμε πού και πώς θα καταλήξει.
Η διερευνητική επιχείρηση διακρίβωσης των τουρκικών προθέσεων προσέκρουε επάνω στην φράση "Οτι προβλέπεται θα γίνει, δεν μπορούμε να επέμβουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη" και είναι "copy paste" της απάντησης που δίνει η ελληνική πλευρά στο πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 Τούρκων φυγάδων στρατιωτικών, μετά το πραξικόπημα.
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι Τούρκοι υπάρχει περίπτωση να παραδοθούν στη Τουρκία.
Ακόμα και αν ο ίδιος ο διοικητής της ΜΙΤ Χακών Φιντάν συνέδεσε τις δύο υποθέσεις (διαβάστε σχετικά εδώ).
Η όλη ελπίδα για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς ήταν να υπάρξει μία ποινή εξαγοράσιμη αύριο στη τουρκικό δικαστήριο για "παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή" (ήταν τεράστιο πολιτικό λάθος της κυβέρνησης και του ΓΕΣ που παραδέχθηκαν κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θεωρώντας ότι θα κλείσει αναίμακτα εν συνεχεία η υπόθεση), αλλά πλέον όλα είναι ανοιχτά: Να τους ασκηθεί ποινική δίωξη για κατασκοπεία, να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη ή να αναβληθεί η εκδίκαση για "κάποια στιγμή στο μέλλον".
Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν θα απελευθερωθούν αύριοκαι ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το "σόου επίδειξης αιχμαλώτων" θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
pronews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.