Ο «Έλληνας» τζουντόκα που έγινε Τούρκος

Ο «Έλληνας» τζουντόκα που έγινε Τούρκος
Με την τουρκική υπηκοότητα θα αγωνίζεται πλέον ο Ρομάν Μουστόπουλος, ο οποίος πλέον θα ονομάζεται Βεντάτ Αλμπαϊράκ. Ο αθλητής του τζούντο γεννήθηκε στη Γεωργία ως Βάνο Ρεβαϊσβίλι και σε μικρή ηλικία ήρθε στη χώρα μας και άρχισε να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα
Η εσωτερική διαμάχη στην ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο ανάγκασε τον 25χρονο αθλητή στην απόφαση να αλλάξει υπηκοότητα.
Τον τελευταίο ένα χρόνο οι δικαστικές διαμάχες που υπάρχουν στην Ομοσπονδία ανάμεσα στην πλευρά των πρώην προέδρων Ιωάννη Καφενταράκη και του Ευάγγελου Σουφλέρη οδήγησαν στον μαρασμό το άθλημα που έχει χαρίσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα της κόντρας ήταν οι Έλληνες αθλητές να μη λάβουν μέρος σε πολλούς αγώνες και οι περισσότεροι να παραμείνουν χωρίς την παραμικρή οικονομική βοήθεια για μήνες. Κάπως έτσι ο Ρομάν Μουστόπουλος οδηγήθηκε στην απόφαση να αλλάξει υπηκοότητα, με τους Τούρκους να του προσφέρουν σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα.
Οι Τούρκοι πολιορκούσαν εδώ και χρόνια τον αθλητή, ο οποίος έχει σημαντικές διακρίσεις στο τζούντο. Φέτος εκείνος αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση, για βιοποριστικούς λόγους, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην ελληνική Ομοσπονδία. Πριν από λίγες ημέρες αγωνίστηκε στο Γκραν Πρι της Τύνιδας ως Βεντάτ Αλμπαϊράκ, ενώ σε επίσημες διοργανώσεις θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί από το 2019, αφού θα πρέπει να παραμείνει δύο χρονιές εκτός αγώνων λόγω της αλλαγής υπηκοότητας.
Θέση πήρε η ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για το ζήτημα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η πικρή γεύση έγκειται στο γεγονός, ότι από την περίπτωση του Ρομάν Μουστόπουλου αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα των αθλητών όταν δεν τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά από τις ομοσπονδίες. Οι αθλητές της εθνικής ομάδας τζούντο παρέμεναν -ρεβανσιστικά- απλήρωτοι επί αρκετούς μήνες (χρήματα της παγκόσμιας ομοσπονδίας που προορίζονταν για τους αθλητές κατέληξαν σε… δικηγόρους), με αποτέλεσμα ο Ρομάν Μουστόπουλος να πάρει την απόφαση ώστε να βρει νέα εθνική στέγη».
pontos-news.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.