Βίντεο: Ο Αμβρόσιος προέτρεψε τον Σκουρλέτη να ασπαστεί το Ευαγγέλιο και εκείνος το απέφυγε



Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας ξαφνιάστηκε και τον προέτρεψε τουλάχιστον να κρατήσει αυτή την ανάμνηση από τον μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 74 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Ο υπουργός έδωσε το «παρών» και στο μνημόσυνο το οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιουργώντας όμως αρνητικές εντυπώσεις.


Στο τέλος του μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943 ο Αμβρόσιος πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που την ημέρα εκείνη βγήκε αλώβητο από την καιόμενη Εκκλησία των Καλαβρύτων και κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να έρθει κοντά και να το δει.


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον κ. Σκουρλέτη να το ασπαστεί. Ο υπουργός χαμογέλασε, έκανε μια μικρή υπόκλιση αλλά δεν το ασπάστηκε σπρώχνοντας το μακριά, με τον Μητροπολίτη να ξαφνιάζεται και να τον προτρέπει τουλάχιστον να κρατήσει αυτήν την ανάμνηση από την επίσκεψή του στον μαρτυρικό τόπο.




Πηγή: kalavrytanews.com
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.