Που είναι τα νυχτερινά κ.Υπουργέ..(vid)
Ήταν 18 Μαϊου 2017 όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωνε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ο πρωθυπουργός με παρέμβασή του κατάφερε να κάμψει τις αντιδράσεις της ομάδας διαπραγμάτευσης και να πάρουν οι στρατιωτικοί  για πρώτη φορά νυχτερινή αποζημίωση ύψους 2,7 ευρώ την ώρα.


Το ποσό που είχε υπολογίσει γα την υλοποίηση ήταν εννέα εκατομμύρια ευρώ και κάτι τέτοιο δεν είχε προβλεφθεί.

Ήταν απλά μια παροχή προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των στρατιωτικών στο νέο μισθολόγιο, το οποίο προβλέπει τσεκούρι στον βασικό τους μισθό.

Το τσεκούρι ήρθε με τεχνάσματα τύπου προσωπικής διαφοράς,μιας και στη πλειονότητα τους οι ένστολοι δε θα πάρουν ποτε αύξηση αποδοχών όσα χρόνια και να υπηρετήσουν καθώς δε θα καλύψουν τη προσωπική διαφορά.


Θα πρέπει ή όχι να ανησυχούν οι στρατιωτικοί, που ελπίζουν να λάβουν το επίδομα νυχτερινής απασχόλησης που θεσμοθετήθηκε με την ψήφιση του νέου μισθολογίου, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου;

Οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι θα πρέπει να ανησυχούν!

Η πρώτη ένδειξη είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να καθοριστούν οι δικαιούχοι στρατιωτικοί.


Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. Β του του άρθρου 127 του ν.4472/2017, το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.

Το δεύτερο ανησυχητικό σημάδι, έρχεται από τον προϋπολογισμό: Παρά το γεγονός ότι στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται σαφώς σε κονδύλι για νυχτερινή αποζημίωση, δεν αναφέρει ότι αυτό αφορά τους στρατιωτικούς, αλλά αναφέρει μόνο στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας!

Πρόκειται άραγε για παραδρομή ή σημαίνει κάτι;πηγή armyvoice

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου έχει εκγράσει την απογοήτευση των μελών της διότι ενώ έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 7 μηνών από την ψήφιση του Νομου 4472/2017 δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΚΥΑ μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ με αποτέλεσμα το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες να μην του έχει χορηγηθεί η ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.

Συνέπεια αυτού ο κίνδυνος να χαθεί η αναδρομική από 1/1/2017 αποζημίωση των συναδέλφων που εκτελούν νυχτερινή εργασία.Ας ελπίσουμε οτι το Υπουργείο εθνικής αμύνης θα φανεί αντάξιο των προσδοκιών και του αξιόμαχου του προσωπικού και των στελεχών του εστω και στο ΠΑΡΑ 1.
Καλά Χριστούγεννα..Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.