20 ή 24 - 10 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΩΝΙΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟ ΚΥΘΗΡΑ ΓΥΘΕΙΟ

Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει και γράψει το τελευταίο διάστημα το πλοίο της εταιρείας "ΑΥΛΑΙΜΩΝ" των κ.κ. Τουρλουμούση-Τσαϊλά έχει περατώσει όλες τις εργασίες συντήρησης του, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου δεξαμενισμού του.

Επί πρόσθετα έχει ολοκληρώσει όλες τις επιθεωρήσεις του από τους επιθεωρητές της κλάσεως του με απόλυτη επιτυχία και έχει λάβει όλα τα αντίστοιχα πιστοποιητικά και έγγραφα αξιοπλοϊας.

Επίσης έχει περάσει όλες τις πολύ λεπτομερείς και αυστηρές, μετά το φιάσκο της ρύπανσης του Σαρωνικού, επιθεωρήσεις της Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων, από το αρμόδιο τμήμα του Υ.Ν.


Πλην όμως, και πάντα λόγω του παράλληλου συμβάντος της ρύπανσης, το οποίο έχει φέρει σε δύσκολη θέση τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, υπάρχει μία δυσκινητικότητα στις διάφορες εγκρίσεις που χρειάζονται για να περατωθεί το σύνολο των απαραιτήτων εγγράφων για την εκκίνηση των δρομολογίων του πλοίου. Παράλληλα υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θέλουν να ονομάζουν τον εαυτό τους Κυθήριο αλλά είναι απλά τρωκτικά που επί πολλά έτη αναζητούν κομματάκια τυράκι για να ροκανίζουν και να βουλιάζουν οτιδήποτε καλό πάει να πραγματοποιηθεί στα Κύθηρα, που συντελούν με ανώνυμες επιστολές προς το Υπουργείο και κάνουν φανταστικές καταγγελίες για το πλοίο με σκοπό να υπάρξει όση δυνατόν μεγαλύτερη καθυστέρηση αλλά και δίκαιη αγανάκτηση του καταταλαιπωρημένου Κυθηραϊκού επιβατικού κοινού.

Η συμπεριφορά αυτών των τρωκτικών επαφίεται στην κρίση όλων των Κυθηρίων και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά επιπρόσθετα σε ποικίλα σημεία του κοινωνικού δικτύου "αφήνουν κουτσουλιές", με δήθεν γνώση των πραγμάτων και "έγκυρες πληροφορίες", προκαλώντας τους ανθρώπους που χρειάζονται την ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση και παρασύροντας τους σε ανεπίστρεπτες αναρτήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρχε σχεδιασμός το πρώτο δρομολόγιο του "ΙΟΝΙΣ" να ξεκινήσει την Παρασκευή 20/10/17. Λόγω όμως της καθυστέρησης επικύρωσης των απαραιτήτων εγγράφων από την αρμόδια υπηρεσία του Υ.Ν. το πρώτο δρομολόγιο ανεβλήθη για την Τρίτη 24/10/17, ενώ , πάντα σύμφωνα με τους πλοικτήτες, προβλέπεται δοκιμαστικός πλούς του πλοίου την Πέμπτη η Παρασκευή, έτσι ώστε να είναι απόλυτα έτοιμο για την εκκίνηση του.

Θα ήθελα να προσεχθεί η λεπτομέρεια ότι δεν είναι εφικτό να ανακοινωθούν δρομολόγια του πλοίου εφόσον δεν έχει υπάρξει απόλυτη τακτοποίηση όλων των εγγράφων του, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Άρα εφόσον υπάρξει ολοκλήρωση τους θα υπάρξει και η πρώτη αναγγελία και εφαρμογή των δρομολογιών του.


Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω όσους μπορούν να διαβάσουν αυτές τις πληροφορίες και να πάψουν να ανησυχούν για την οιαδήποτε λανθασμένη η ψεύτικη πληροφορία την οποία κάποιοι καλοθελητές προσπαθούν να περάσουν και να δημιουργήσουν οιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά-Κρήτη-Γύθειο.
kithiraikanea.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.