Βολιταρίζοντας στο Νομό Χανίων. Βολιταρίζοντας στο Ελαφονήσι. βιντεο


Αποτέλεσμα εικόνας για ελαφονησι φωτογραφίες Σ΄ έναν εξωτικό προορισμό όπου τα καταγάλανα νερά και οι ροζ αποχρώσεις τις αμμουδιάς του σε μεθάν από το πρώτο κιόλας λεπτό.
Το Ελαφονήσι βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων. Μία στενή και άβαθη λωρίδα χωρίζει την Κρήτη από τούτο το μικρό νησάκι. Η απόσταση της βραχονησίδας με την ακτή της μεγαλονήσου είναι γύρω στα 200 μέτρα, η οποία απόσταση μπορεί να καλυφτεί με τα πόδια απ΄ τον ίδιο τον επισκέπτη. Για την Ιστορία... Στο Ελαφονήσι προσέκρουσε το 1907 το αυστριακό πλοίο Imperatrix όπου τα 38 θύματα του ναυαγίου φημολογείται ότι έχουν θαφτεί εκεί. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί ένας μεγάλος σταυρός τον οποίο θα συναντήσετε επάνω στο νησί μαζί με ένα εκκλησάκι και ένα μικρό φάρο στη νοτιοδυτική πλευρά. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή εντάσσονται στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.
Νικόλαος Χωματάς
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.