Τα 2 σχέδια της κυβέρνησης για τις Πανελλήνιες -Στο πρώτο σενάριο, καταργούνται

Φωτογραφία: AP
Αφού πολλές φορές το είπαν και άλλες τόσες φορές το πήραν πίσω, στην κυβέρνηση δεν φαίνονται να έχουν καταλήξει ακόμη στο τι θα κάνουν με τις Πανελλήνιες, παίζοντας με την αγωνία μαθητών και γονιών. 
Και ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, μπορεί, στο πλαίσιο της παροχολογίας της Εκθεσης, να ανακοινώσει την κατάργηση των Πανελληνίων, τίποτα δεν φαίνεται να έχει κλειδώσει ακόμη. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», δύο σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι. Το ένα περιλαμβάνει την κατάργηση των Πανελληνίων, όχι όμως και το άλλο. 
Συγκεκριμένα: 
  • Σχέδιο 1
Σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτό το σχέδιο, οι μαθητές θα «περνούν» μέσα από ένα εξεταστικό σύστημα δύο κατευθύνσεων.
Η μία κατεύθυνση θα αφορά τις ανθρωπιστικές σπουδές και η άλλες τις θετικές, ενώ τα μαθήματα προβλέπονται ευκολότερα, αλλά με πυκνότερη ύλη.
Οι εξετάσεις, λοιπόν, σε πανελλαδικό επίπεδο στην Γ Λυκείου θα περιλαμβάνουν μόνο δύο μαθήματα, την Έκθεση και τα Μαθηματικά, ενώ ο συνυπολογισμός τους με τον μέσο όρο των ενδοσχολικών εξετάσεων θα οδηγεί στην έκδοση Εθνικού Απολυτηρίου.
Ύστερα, ο κάθε μαθητής θα δίνει επιπλέον εξετάσεις σε τρία μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμεί.
  • Σχέδιο 2
Στο δεύτερο σενάριο δεν προβλέπεται η κατάργηση των Πανελλαδικών, καθώς σύμφωνα με τα Νέα, οι μαθητές θα  περνούν από πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα βαρύτητας των οποίων οι βαθμοί σε συνυπολογισμό, με μικρότερο ποσοστό, των υπόλοιπων μαθημάτων και των βαθμών του α' τετραμήνου, θα οδηγούν στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το σενάριο αυτό, που έχει προταθεί να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2019-2020, και προϋποθέτει την μείωση των μονόωρων μαθημάτων στο Λύκειο και γενικότερα, λιγότερα μαθήματα, που θα διδάσκονται περισσότερες ώρες.
iefimerida.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.