Η απαγόρευση παραμονής των αμαξάδων μετά την δύση του ηλίου τους καταδικάζει σε αφανισμό

Στο Δημαρχείο Χανίων πήγαν σήμερα οι παραδοσιακοί αμαξάδες που δραστηριοποιούνται στο ενετικό λιμάνι των Χανίων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μια απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία – όπως τονίζουν – τους οδηγεί σε αφανισμό.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή είναι υποχρεωμένοι να αποχωρούν από τον χώρο του ενετικού λιμένα μόλις δύση ο ήλιος, αλλά όπως καταγγέλλουν τότε είναι που επισκέπτονται οι τουρίστες το λιμάνι και θέλουν να κάνουν μια βόλτα με τιε άμαξες, κάτι που αποφεύγουν τις ζεστές ώρες της ημέρας.
Στο δημαρχείο, οι αμαξάδες συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, στον οποίο εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ επέρριψαν ευθύνες  κυρίως στον πρόεδρο του Ταμείου και αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη.
Από την πλευρά του ο κ.Βάμβουκας ανέφερε ότι η απόφαση αφορά σε αλλαγή της ώρας αποχώρησης των αμαξών από το λιμάνι, από τις 21:00 που ίσχυε μέχρι τώρα, στις 19:30, κάτι που έγινε προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της παρουσίας πάρα πολλών επισκεπτών.
Είπε πως κατανοεί το πρόβλημα απώλειας σημαντικών εσόδων που θα αντιμετωπίσουν οι αμαξάδες και πως θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.
Απο την πλευρά τους οι αμαξάδες προειδοποίησαν πως εαν δεν αλλάξει η απόφαση θα επανέλθουν με πιό δυναμική κινητοποίηση.
flashnews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.