40χρονος Πνίγηκε στον Σταλό


Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν  χθές στις 18.30 το απόγευμα στο Σταλό Χανίων όταν ένας 40 χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Ο άτυχος άντρας κολυμπούσε όταν άγνωστο πως εντοπίστηκε να πλέει στην επιφάνεια της θάλασσας. Αμέσως λουόμενοι έσπευσαν και τον έβγαλαν από το νερό, καθώς είχε παρέλθει μία ώρα από το τέλος του ωραρίου των ναυαγοσωστών. Ωστόσο αμέσως ειδοποιήθηκε ο Παυλος Λυτινάκης ο ναυαγοσώστης από την Αγία Μαρίνα ο οποίος έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άντρα, ήταν όμως πολύ αργά.

Τον 40 χρονο ο οποίος συμφωνα με πληροφορίες είχε έρθει στην Κρήτη με συγγενείς για διακοπές παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ η μητέρα του μπροστά στα μάτια της οποίας εκτυλίχθηκε το περιστατικό υπέστη σοκ και φώναζε συνεχώς το όνομα του γιού της.

Όπως είπε ο Παύλος Λυτινάκης στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης αν και σήμερα δεν είχε τόσο δυνατό βόρειο άνεμο όπως χθες, υπήρχε κόκκινη σημαία στις παραλίες καθώς υπάρχουν πολύ δυνατά ρεύματα στη θάλασσα και το κολύμπι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο ακόμα και για έμπειρους κολυμβητές. Οι ναυαγοσώστες πολλές φορές έχουν τονίσει πως είναι λάθος το ωράριο τους να λήγει στις 17.30 καθώς εκείνη την ώρα είναι ακόμα σχεδόν μεσημέρι και πολύς κόσμος συνεχίζει το μπάνιο του ή πηγαίνει εκείνη την ώρα στην παραλία.

Τέλος εφιστούν την προσοχή στους λουόμενους να μην μπαίνουν στη θάλασσα όταν υπάρχει κόκκινη σημαία, να μην κολυμπούν φαγωμένοι ή πιωμένοι και αν νιώσουν κούραση ή να βγουν αμέσως από το νερό ή να καλέσουν σε βοήθεια.
Ευτυχία Πενταράκη -neatv.gr



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.