Χανιά 10 ονειρικές παραλίες....

Κρυστάλλινα, βαθυγάλανα νερά, ειδυλλιακά τοπία, ζεστός ήλιος, ερηµικές ακρογιαλιές, απέραντες αµµουδιές, απαράµιλλη φυσική οµορφιά µάς προ(σ)καλούν στον οµορφότερο νοµό της Κρήτης για µοναδικές στιγµές υδάτινων εµπειριών!
ΜΠΑΛΟΣ
Το τοπίο εδώ παραπέµπει σε εξωτικά νησιά του Ειρηνικού αλλά συνδυάζει ταυτόχρονα την οµορφιά της ελληνικής φύσης αποτελώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για τα δεδοµένα της χώρας! Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, τα γαλαζοπράσινα νερά γίνονται «ένα» µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς, δηµιουργώντας ειδυλλιακές εικόνες που σε κάνουν να ερωτευθείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά! Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθώντας την Ε.Ο. Χανίων – Καστελίου, θα φτάσεις στο χωµατόδροµο που οδηγεί στην παραλία έπειτα από 46 χλµ. Συνεχίζεις στο χωµατόδροµο για ακόµα 8 χλµ. και µετά κατεβαίνεις το µονοπάτι, που απέχει περίπου 20΄ από τη θάλασσα. Η κλίση είναι αρκετά απότοµη και χρειάζεται αρκετή προσοχή. Εναλλακτικά, καθηµερινά από το λιµάνι του Κισσάµου πραγµατοποιούνται και ηµερήσιες κρουαζιέρες µε καραβάκι.

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ
Σε απόσταση περίπου 60 χλµ. δυτικά από τα Χανιά συναντάµε την παραλία της Φαλάσαρνας. Η λευκή, ψιλή άµµος, τα κρυστάλλινα νερά αλλά και το µεγάλο µήκος της είναι αυτά που την κάνουν µοναδική σε όλη την Κρήτη, ενώ τα τεράστια κύµατα που σηκώνονται συχνά εδώ µας κάνουν να νιώθουµε και πάλι παιδιά! Για να βρεθείς εδώ: Επιλέγεις την E.O. προς Κίσσαµο και κατευθύνεσαι προς τον Πλάτανο. Μετά ακολουθείς τις ταµπέλες µε την ένδειξη «Φαλάσαρνα».
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Η ονοµασία της εν λόγω ακτής προέκυψε από τα γλυκά νερά που αναβλύζουν από τα Λευκά Όρη και καταλήγουν µέσα και δίπλα στη θάλασσα. Εντοπίζεται 4 χλµ. µακριά από τα Σφακιά και 75 χλµ. νότια των Χανίων. Περιβάλλεται από µεγάλα βράχια που προκαλούν δέος και χαρίζουν βαθιά σκιά, ενώ τα βαθυγάλανα νερά δεν σε αφήνουν να βγεις από την αγκαλιά τους! Για να βρεθείς εδώ: Με καραβάκι από τα Σφακιά ή το Λουτρό θα φτάσεις µέσα σε 5΄-10΄. Αν, πάλι, επιθυµείς την περιπέτεια, τότε, ακολουθώντας ένα δύσβατο µονοπάτι από τα Σφακιά (30΄) ή το Λουτρό (60΄), θα οδηγηθείς επίσης εκεί.
ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Εδώ ένα ροδαλό χαλί από µικρά κοχύλια, κρυστάλλινα, ρηχά νερά, χρυσή αµµουδιά εξηγούν το γιατί αυτή η παραλία είναι µια από τις πιο αγαπηµένες της Κρήτης. Η διαδροµή είναι λιγάκι δύσκολη, καθώς έχει πολλές στροφές, αλλά αξίζει τον κόπο! Στα συν, οι οµπρέλες και οι ξαπλώστρες, που διατίθενται για όποιον ενδιαφέρεται. Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς τον Κίσσαµο, θα ακολουθήσεις τις ταµπέλες και θα φτάσεις στο Ελαφονήσι µέσα σε περίπου µιάµιση ώρα.
ΑΓΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ

Στην έξοδο του φαραγγιού της Σαµαριάς, νότια των Χανίων, εντοπίζουµε τη συγκεκριµένη παραλία. Μπορείς να ξεκινήσεις από την αφετηρία για το µονοπάτι Ε4 –το οποίο µάλιστα οδηγεί στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου– και θα συναντήσεις την απέραντη ακρογιαλιά που απλώνεται κάτω από αυτό. Στα συν, το κεδρόδασος που φύεται εκεί. Για να βρεθείς εδώ: Θα φτάσεις είτε πεζή είτε διά θαλάσσης! Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας και της γυµναστικής, ετοιµάσου για trekking, διασχίζοντας το φαράγγι της Σαµαριάς σε µια απόσταση 16 χλµ. Εναλλακτκά, από τη Χώρα των Σφακίων πραγµατοποιούνται πολύ συχνά ακτοπλοϊκά δροµολόγια. Θα είσαι εκεί µέσα σε µία ώρα.

Καλαθάς
Αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες, αφού πρόκειται για αµµώδη παραλία µε ρηχά, πεντακάθαρα νερά, που είναι οργανωµένη και συνδυάζει θαλάσσιες δραστηριότητες, σπορ αλλά και πολλές επιλογές σε φαγητό και διαµονή! Τη συναντάµε στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, 14 χλµ. βορειοανατολικά των Χανίων και άνετα µπορεί να γίνει ορµητήριο καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών! Για να βρεθείς εδώ: Με αυτοκίνητο ή λεωφορείο (τηλ. 28210 93052) και µε κατεύθυνση προς το αεροδρόµιο, σύντοµα θα φτάσεις στον Καλαθά.
Σταυρός
Σε απόσταση µόλις 16 χλµ. από το κέντρο των Χανίων συναντάµε την παραλία του Σταυρού. Επί της ουσίας πρόκειται για δύο ακρογιαλιές: η αµµώδης κεντρική, µε την απάνεµη, ρηχή θάλασσα, και η πιο αποµονωµένη, 800 µ. από την προηγούµενη, αλλά είναι και το µέρος εκείνο όπου γυρίστηκαν σκηνές από τον περίφηµο «Αλέξη Ζορµπά» µε τον Άντονι Κουίν. Στα ατού του είναι και το γεγονός ότι εδώ προσφέρονται πολλές επιλογές σε cafés, bars, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία. Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθείς το δρόµο προς Ακρωτήρι και συνεχίζεις µετά τον Καλαθά.
Χρυσή Ακτή
Η ονοµασία αυτής της παραλίας µαρτυρά το έντονα χρυσαφένιο χρώµα της αµµουδιάς της. Πλεονέκτηµά της είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων και δεν την επηρεάζουν οι βορειοδυτικοί άνεµοι. Αποτελεί µία από τις ιδανικότερες επιλογές για οικογένειες, καθώς διαθέτει και παιδική χαρά για τους λιλιπούτειους φίλους µας. Για να βρεθείς εδώ: Σε απόσταση λίγων µέτρων από το κέντρο της πόλης, είτε µε τα πόδια είτε µε το λεωφορείο, θα βρεθείς εδώ.
Γεωργιούπολη
Τα τελευταία χρόνια έχει µετουσιωθεί σε τουριστικό θέρετρο, καθώς διαθέτει κρυστάλλινα, καθαρά νερά, απαλή άµµο, πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό, ενώ η τοποθεσία της εξυπηρετεί και όλους όσοι βρίσκονται στο νοµό Ρεθύµνου! Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς το νοµό Ρεθύµνου, 38 χλµ. ΝΑ των Χανίων. Στην E.O. Χανίων-Ρεθύµνου και µετά τις Βρύσες θα στρίψεις αριστερά. Θα βρεθείς εκεί σε περίπου µισή ώρα.
Σούγια
Τη συναντάµε στη νότια Κρήτη, σε απόσταση 70 χλµ. από το κέντρο των Χανίων. Προσφέρει τις ανέσεις µιας οργανωµένης παραλίας, ενώ κερδίζει τον επισκέπτη µε τα βαθιά, καταγάλανα νερά της! Η προσέγγισή της απαιτεί λίγη οδήγηση παραπάνω, αλλά, πραγµατικά, θα σας αποζηµιώσει ο τελικός προορισµός! Στο ανατολικό (αποµονωµένο) τµήµα της συχνάζουν γυµνιστές. Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς Αλικιανό και θα φτάσεις έπειτα από µιάµιση ώρα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις στροφές της διαδροµής.
ΣΕΙΤΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ
το καλύτερο για το τέλος...Σε απόσταση 22 χλµ. βορειοανατολικά των Χανίων και 2 χλµ. ανατολικά του χωριού Χωρδάκι, ανατολικά από το Ακρωτήρι, συναντάµε τη συγκεκριµένη ακτή. Ονοµάζεται επίσης και Παραλία του Στεφάνου. Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν στους κάθετους άγριους βράχους δηµιουργώντας κολπίσκους. Ένας από αυτούς είναι και η εν λόγω παραλία, που µε τα υπέροχα, καταγάλανα νερά της αποτελεί µια τοποθεσία απαράµιλλης φυσικής οµορφιάς. Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς οδικώς περίπου 15΄ από τα Χανιά προς το αεροδρόµιο και κατόπιν θα ακολουθήσεις το δύσβατο µονοπάτι µε τα πόδια (περίπου 10΄).

Best in travel chania
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.