Το ΚΚΕ μοίραζε φυλλάδια στο ΚΕΕΜ στη Σπάρτη και η διοίκηση του στρατοπέδου αντέδρασε.


Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ Λακωνίας του ΚΚΕ σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Ιουνίου, ημέρα ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών στο ΚΕΕΜ Σπάρτης. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ με αφορμή την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων φαντάρων πραγματοποίησε σήμερα εξόρμηση έξω από το στρατόπεδο της Σπάρτης, μοιράζοντας ενημερωτικό φυλλάδιο στους νεοσύλλεκτους και τους γονείς τους με τίτλο "Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι". Αντίστοιχες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη που διέταξε να σταματήσει η διανομή του συγκεκριμένου φυλλαδίου απειλώντας πως «όσοι μοιράζουν έντυπο υλικό» θα απωθηθούν από ομάδα φαντάρων. Ταυτόχρονα στελέχη του στρατοπέδου επίμονα και με προκλητικό τρόπο απαιτούσαν τα ονόματα όσων μοίραζαν το φυλλάδιο και διέταξαν φαντάρους να φωτογραφίσουν τα πρόσωπα και να σημειώσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για «να συνταχθεί αναφορά». 

Η ενημερωτική εξόρμηση, παρά τις απειλές, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Οι ευθύνες, όμως, για όλα τα παραπάνω βαραίνουν και την κυβέρνηση. Οι φαντάροι είναι νέοι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα να ενημερώνονται, να διαβάζουν εφημερίδες και μέσα στα στρατόπεδα και έξω κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
apela.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.