Έως και 3.000 κλήσεις «κόβει» κάθε μήνα η δημοτική αστυνομία στο Ηράκλειο


Τη νοοτροπία «παρκάρω όπου θέλω» και ο...
«δρόμος μου ανήκει» φαίνεται να έχουν οι περισσότεροι οδηγοί στο Ηράκλειο καθώς δεν νοιάζονται για τους πεζούς, τα ΑμεΑ αλλά και όλους όσοι έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει με δύο τρόπους. Ο πρώτος, που είναι και ο πιο πρακτικός, είναι να κάνει μία βόλτα στο κέντρο της πόλης κατά τις ώρες αιχμής. Ο δεύτερος, είναι να κοιτάξει τις κλήσεις που κόβει σε καθημερινή αλλά και μηνιαία βάση η δημοτική αστυνομία.

Ο πρώτος τρόπος παρουσιάστηκε σε εκτενέστατο ρεπορτάζ του cretapost. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία από τις κλήσεις που έχει βεβαιώσει η δημοτική αστυνομία στο Ηράκλειο από την επανασύστασή της (Αύγουστος του 2015) έως και το τέλος του 2016.

Έως και 3.000 κλήσεις βεβαιώνει η δημοτική αστυνομία κάθε μήνα

Μέχρι και 3.000 φτάνουν οι κλήσεις που βεβαιώνει κάθε μήνα η δημοτική αστυνομία με τις περισσότερες να αφορούν τα παράνομα παρκαρίσματα.

«Από τον Αύγουστο του 2015 έως και σήμερα η δημοτική αστυνομία έχει βεβαιώσει περισσότερες από 44.000 κλήσεις που αφορούν – οι περισσότερες – την παράνομη στάθμευση, την αφισορύπανση, την καθαριότητα, το παραεμπόριο και τους κοινόχρηστους χώρους. Κάθε μήνα οι κλήσεις για το παράνομο παρκάρισμα κυμαίνονται από 2.500 εώς 3.000», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Παττακός.

Έξι στους δέκα πληρώνουν πρόστιμα

Έξι στους δέκα είναι τυπικοί ως προς την πληρωμή των κλήσεων που έχουν λάβει από την δημοτική αστυνομία για παράνομο παρκάρισμα.

Μάλιστα εκείνοι που σπεύδουν πρώτοι να πληρώσουν είναι εκείνοι οι οδηγοί που εκτός από την κλήση που έλαβαν τους έχουν αφαιρεθεί και οι πινακίδες.

«Το 60% των κλήσεων που αφορούν την παράνομη στάθμευση έχει πληρωθεί. Μένει ένα 40% με τις συγκεκριμένες οφειλές να προχωρούν σε αναγκαστική είσπραξη» επεσήμανε ο κ. Παττακός ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι στα χρέη που έχουν οι δημότες για τις κλήσεις μπορούν να προχωρήσουν και σε ρυθμίσεις.

Δείτε τις κλήσεις που βεβαιώθηκαν το 2016 και το 2015

2016

88 πρόστιμα καθαριότητας
31 πρόστιμα πλανόδιου εμπορίου και λαϊκών αγορών
806 εκθέσεις ελέγχου κοινοχρηστων χώρων
66 σφραγίσεις και 44 αποσφραγίσεις καταστημάτων
99 κατασχέσεις (κατασχέθηκαν 2.485 προϊόντα)
105 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, αφαιρέθηκαν 1.000 πινακίδες καικόπηκαν 17 παραβάσεις για κίνηση στο πεζόδρομο
Διεκπεραιώθηκαν 4.404 γενικές καταγγελίες
Έγιναν 787 επιδόσεις
8 φύλλα αφαίρεσης τραπεζοκαθισμάτων
2015 (από 21 Αυγούστου και μετά)

14 πρόστιμα καθαριότητας (9 για παράνομη αφισορύπανση, 2 για κόψιμο δέντρων, 2 για πλανόδιο εμπόριο, 1 για παρκαρισμένο όχημα δίπλα σε κάδους)
9 εκθέσεις με 236 κλεμμένα προϊόντα τα οποία καταστράφηκαν
22 εκθέσεις για κοινόχρηστους χώρους με υπέρβαση χώρου και 5 εκθέσεις χωρίς υπέρβαση χώρου
31 σφραγίσεις και 7 αποσφραγίσεις καταστημάτων κατόπιν εντολής του Τμήματος Καταστημάτων
512 κλήσεις, αφαιρέθηκαν 211 πινακίδες και κόπηκαν 20 κλήσεις για κίνηση στο πεζόδρομο
Διεκπεραιώθηκαν 1.021 καταγγελίες δημοτών
cretapost.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.