Τρελαίνονται οι Τούρκοι εθνικιστές με τη φρουρά μας στο Καστελόριζο



Οι ακραίοι εθνικιστικοί κεμαλικοί κύκλοι της Τουρκίας κλιμακώνουν με δημοσιεύματα τις «διαμαρτυρίες» τους για την ελληνική στρατιωτική φρουρά στο Καστελόριζο, η οποία εγγυάται την ελληνική κυριαρχία στο ακριτικό νησί και την ασφάλεια των Ελλήνων κατοίκων του.


Ο Ουγούρ Ντουντάρ της εφημερίδας Sozcu, σε επικριτικό άρθρο του προς την ισλαμιστική κυβέρνηση, την κατηγορεί ότι παραμένει θεατής μπροστά στην στρατιωτική κινητικότητα στα νησιά, «ενώ η Ελλάδα προκαλεί όλο και περισσότερο».

Ο αρθρογράφος, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, το Καστελόριζο πρέπει να παραμείνει αποστρατιωτικοποιημένο.

Και τα λέει αυτά επειδή η Τουρκία είναι η χώρα που σεβάστηκε τη Συνθήκη της Λωζάνης σε Ίμβρο και Τένεδο; Υπενθυμίζουμε ότι τα νησιά έπρεπε να έχουν καθεστώς αυτονομίας και ελληνικό πληθυσμό, τίποτα από αυτά δεν κρατήθηκε. Επικαλείται μάλιστα την ίδια Συνθήκη της Λωζάνης που το «σουλτανάτο» θέλει να αναθεωρήσει.

«Η Ελλάδα, η οποία πραγματοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών στα νησιά, τα οποία σύμφωνα με τις συνθήκες δεν θα πρέπει με καμία αιτιολογία να φέρουν στρατιώτες, βάζει τώρα στο παιχνίδι και υποβρύχια. Για παράδειγμα, τις προάλλες έφτασε στο Καστελόριζο ένα υποβρύχιο το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Και μάλιστα όχι κρυφά, αλλά ανακοινώνοντάς το και δημοσιεύοντας φωτογραφίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναυτικού».

Όσο οι Τούρκοι θα απειλούν τα νησιά μας, όσο οι κεμαλικοί της Άγκυρας θα διαδίδουν ψευδόμενοι ότι η Ελλάδα κατέλαβε 18 «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο, τόσο οι φρουρές μας θα πυκνώνουν.

Και επειδή Τούρκοι δεν σας παίρνει να μας αντιμετωπίσετε στη θάλασσα, το ξέρετε ότι ποτέ δεν μας νικήσατε στη θάλασσα, χαμηλώστε τους τόνους γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να σκάβετε τον λάκκο σας.

Η Ελλάδα από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου δεν διεκδίκησε ποτέ ξανά τουρκοκρατούμενα εδάφη της, σε αντίθεση με την Τουρκία που συνεχώς επιβουλεύεται ελληνική γη.

Η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτεθεί ποτέ στην Τουρκία, αλλά επίσης έχει κάνει σαφές ότι εάν τολμήσει η Τουρκία οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια θα συντριβεί.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.