Οι καταθέσεις του Πλατανιά που «αθωώνουν» τον Ολυμπιακό

Καταιγιστικές εξελίξεις και νέα δεδομένα γύρω από τι συνέβη στο ημίχρονο του Ολυμπιακός-Πλατανιάς στο «Γ. Καραϊσκάκης». 
 
Νωρίτερα σας ενημερώσαμε για δέκα καταθέσεις μελών της αποστολής των Χανιωτών, οι οποίοι καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς και επιθέσεις κάθε είδους στα αποδυτήρια του φαληρικού γήπεδου. 
 
Τώρα, το sport-fm.gr φέρνει στη δημοσιότητα 19 ένορκες καταθέσεις ανθρώπων του Πλατανιά, που ουσιαστικά «αθωώνουν» τον Ολυμπιακό, αφού παίρνουν αποστάσεις από τις επιβαρυντικές θέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων, για όσα φέρονται να συνέβησαν. 
 
Πρόκειται για πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστές, πέντε ξένους κι άλλα εννιά μέλη της αποστολής εκείνου του παιχνιδιού, οι οποίοι κατέθεσαν στις 2 Μαΐου, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. 
 
Το sport-fm.gr έχει τα ακριβή στοιχεία του καθενός από τους μάρτυρες, ωστόσο στο πλαίσιο της δεοντολογίας και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν αναφέρουμε τα ονόματά τους. 
 
Ξένος ποδοσφαιριστής Α 
 
«Ήμουν από τους πρώτους που μπήκα στα αποδυτήρια και κανείς δεν με ενόχλησε. Έκανα μπάνιο στα γρήγορα, πήγα να αλλάξω και άκουσα έξω από την πόρτα φασαρία. Μην μιλώντας ελληνικά και καταλαβαίνοντας ελάχιστα, δεν κατάλαβα τι συνέβη. Ήταν και ο προπονητής στα αποδυτήρια μαζί με εμένα και δεν θυμάμαι ποιος άλλος. Καμία έννομη ενέργεια δεν έλαβε χώρα σε βάρος μου. Από κανέναν συμπαίκτη μου δεν έμαθα κάτι για επίθεση, κανείς δεν ήρθε να μου πει τι συνέβη». 
 
Ξένος ποδοσφαιριστής Β 
 
«Όταν ο διαιτητής σφύριξε για ημίχρονο, έφυγα από τον πάγκο αμέσως για να πάω στην τουαλέτα που βρισκόταν στα αποδυτήρια της ομάδας μου. Λίγο πριν ανοίξω την πόρτα των αποδυτηρίων για να βγω έξω, άκουσα φωνές από τη φυσούνα χωρίς όμως να δω τι γίνεται, γιατί παρέμεινα μέσα κλεισμένος. Όταν οι βασικοί παίκτες της ομάδας μου μπήκαν στα αποδυτήρια, εγώ βγήκα και πήγα στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω χαλαρά όπως συνηθίζω. Κανένας δεν με πείραξε σε αυτό το διάστημα μέχρι να φτάσω στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι και την αποχώρησή μας από το γήπεδο δεν έγινε το παραμικρό» 
 
Ξένος ποδοσφαιριστής Γ 
 
«Με τη λήξη του α’ ημιχρόνου, ήμουν στο κέντρο του γηπέδου, οπότε και μπήκα αμέσως στη φυσούνα κατευθυνόμενος πρώτος προς τα αποδυτήρια. Φτάνοντας, δε, στο χώρο όπου βρίσκονται τα αποδυτήρια, είδα εκεί μπροστά τα ίδια μεγαλόσωμα άτομα που είχαμε συναντήσει στην είσοδό μας στο γήπεδο, πέρασα μπροστά τους όμως χωρίς να μου μιλήσουν ή γενικά να μου δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Επειδή πριν μπω στη φυσούνα δέχθηκα κάποια φτυσίματα από φιλάθλους παράλληλα με διάφορα συνθήματα που ακούγονταν, έφτασα στα αποδυτήρια και μπήκα αμέσως να πλυθώ. Μόλις τελείωσα, άκουσα από τον εξωτερικό χώρο των αποδυτηρίων κάποια φασαρία. Πήγα προς την πόρτα αλλά κάποια άτομα από την αποστολή της ομάδας μου, μας καλούσαν όλους να μπούμε μέσα. Δεν μπόρεσα να δω κάτι συγκεκριμένο, όμως άκουσα από άλλους συμπαίκτες μου ότι αντιλήφθηκαν πως αυτά τα μεγαλόσωμα άτομα απευθύνθηκαν προς το διαιτητή, πιάνοντάς τον από τα χέρια, διαμαρτυρόμενοι για το πέναλτι. Οι συμπαίκτες μου, μου είπαν πως προσπάθησαν να προστατεύσουν τον διαιτητή και έγινε κάποια φασαρία με φωνές και σπρωξίματα χωρίς εγώ να δω τίποτα με τα δικά μου μάτια. Αυτά τα μεγαλόσωμα άτομα είχαν κρεμασμένα στο λαιμό τους σήματα “Ολυμπιακός Security”». 
 
Ξένος ποδοσφαιριστής Δ 
 
«Εις βάρος μου δεν έγινε το οτιδήποτε έκνομο, κατά την άφιξη μου, την παραμονή μου και την αποχώρησή μου από το γήπεδο. Το μοναδικό που συνέβη ήταν στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου, όταν ενώ βρισκόμουν μέσα στα αποδυτήρια, άκουσα φωνασκίες πλην όμως δεν βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει. Αν έχουν γίνει έκνομες ενέργειες σε βάρος των συμπαικτών μου, αυτό είναι κρίμα. Εγώ δεν ήμουν παρών και δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι το οποίο δεν έχω δει». 
 
Ξένος ποδοσφαιριστής Ε 
 
«Πριν την έναρξη του αγώνα όλα ήταν ήρεμα. Από την έναρξή του, μέχρι το τέλος του, εγώ έμεινα στο γήπεδο. Δεν πήγα καθόλου στα αποδυτήρια, παρά μόνο όταν τελείωσε το παιχνίδι. Μετά το τέλος του ματς, οι συμπαίκτες μου συζητούσαν ότι έγινε κάποια φασαρία στο διάλειμμα του ημιχρόνου αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς. Δεν ξέρω τη γλώσσα και δεν ήξερα τι συζητούσαν. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω, πέραν αυτού που έλεγαν οι συμπαίκτες μου ότι έγινε φασαρία στο ημίχρονο. Δεν γνωρίζω κάτι για τα άτομα. Εγώ δεν δέχθηκα επίθεση και δεν κατάλαβα τι πραγματικά έχει συμβεί». 
 
Έλληνας ποδοσφαιριστής Α 
 
«Κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκης, μπήκα στα αποδυτήρια, έβγαλα τα ακουστικά από τα αυτιά μου, άκουσα φωνές από την πλευρά της εισόδου του γηπέδου, γύρισα προς τα πίσω για να δω τι γίνεται, αλλά μέχρι να φτάσω, όλα είχαν σταματήσει, ενώ οι συμπαίκτες μου προχωρούσαν κανονικά προς τα αποδυτήρια. Δεν άκουσα για να έχει χτυπήσει κάποιος εκεί, άκουσα ότι είχε συμβεί μια μικροένταση μεταξύ των συμπαικτών μου και ανθρώπων του Ολυμπιακού. Η όλη ένταση είχε να κάνει με κάποιες φωνές χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τι ακριβώς λέγονταν. Με τη λήξη του α’ ημιχρόνου και κατά τη διαδρομή μας προς τα αποδυτήρια, συναντήσαμε ομάδα 8-10 ατόμων περίπου, μεταξύ των οποίων ήταν και κάποιοι που φορούσαν φόρμες του Ολυμπιακού. Δεν τα γνωρίζω αυτά τα άτομα. Ήταν και κάποιοι με κουστούμια, οι περισσότεροι νεαροί ηλικίας έως 25 ετών. Υπήρξαν βρισιές τις οποίες δεν θυμάμαι τώρα και κάποια σπρωξίματα. Προσπάθησα να μπω στη μέση να σταματήσει η ένταση, βρέθηκε κάτω στο δάπεδο ο γυμναστής της ομάδας, ο οποίος όμως είχε γλυστρήσει και τον βοήθησα να σηκωθεί. Υπήρξε μία ένταση που διήρκησε όχι περισσότερο από δύο λεπτά, προσωπικά ουδείς στράφηκε προσωπικά εναντίον μου και να με βρίσει ή να με χτυπήσει. Αντιλήφθηκα κάποια στιγμή τον κ. Μοντέστο, παλαίμαχο παίκτη του Ολυμπιακού, που προσπαθούσε να απομακρύνει ανθρώπους του Ολυμπιακού από εμάς, προκειμένου να λήξει εκεί το θέμα. Μετά από αυτά, υπήρξε σίγουρα ένταση μεταξύ των συμπαικτών μου, πλην όμως κανένας δεν είχε χτυπήσει». 
 
Έλληνας ποδοσφαιριστής Β 
 
«Κατά την άφιξη της ομάδας δεν με ενόχλησε κανένας, ούτε δέχθηκα καμία επίθεση. Στο ημίχρονο του παιχνιδιού, με το που σφύριξε ο διαιτητής, έφυγα γρήγορα όπως κάνω πάντα, αφού ήμουν στον πάγκο. Στην τουαλέτα συνάντησα δύο συμπαίκτες μου (σ.σ Ξένο ποδοσφαιριστή Β και ξένο ποδοσφαιριστή Γ) και μαζί ακούσαμε από τον εξωτερικό χώρο φωνές και ένταση. Μόλις βγήκα από την τουαλέτα, έμπαιναν στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες μου κι εγώ επέστρεψα στο γήπεδο για το καθιερωμένο ζέσταμα. Δεν μπόρεσα να δω οτιδήποτε σχετικό πλην αυτής της έντασης που άκουσα όσο βρισκόμουν στην τουαλέτα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ταυτότητα και την ιδιότητα ή τη δικαιολογημένα παρουσία στο σημείο, ατόμων με τα οποία δημιουργήθηκε η ένταση, την οποία και δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να σας περιγράψω. Ακούγονταν φωνές, χωρίς να καταλάβω τι ακριβώς λέγονταν». 
 
Έλληνας ποδοσφαιριστής Γ 
 
«Με τα μάτια μου δεν έχω δει οτιδήποτε. Κατά την άφιξή μας στο γήπεδο δεν κατάλαβα κανένα πρόβλημα. Πήγαμε κατ ευθείαν στα αποδυτήρια ενώ ως αναπληρωματικός παίκτης της ομάδας, κατά τη διάστημα μεταξύ των ημιχρόνων, έμεινα στον αγωνιστικό χώρο κι έκανα ζέσταμα. Το ίδιο και κατά την αναχώρηση της ομάδας μας, δεν κατάλαβα να δημιουργήθηκε οποιοδήποτε θέμα». 
 
Έλληνας ποδοσφαιριστής Δ 
 
«Κατά την άφιξη της ομάδας στο γήπεδο, υπήρχαν άτομα στο διάδρομο του γηπέδου, που οδηγεί στα αποδυτήρια της ομάδας, τα οποία και μου έλεγαν προσωπικά να παίξω ήρεμα και ότι σήμερα δεν θα κερδίσουμε και να πάμε για άλλο παιχνίδι. Κάναμε ζέσταμα και προετοιμασία χωρίς να δημιουργηθεί κάτι αρνητικό. 
 
Όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, μπήκα από τους πρώτους στη φυσούνα γιατί βρισκόμουν κοντά σε αυτή και κάποια άτομα με έβριζαν, λέγοντάς μου “Μου….”. Δεν με χτύπησε κανένας όμως και μπήκα στα αποδυτήρια της ομάδας μου. Την ώρα που βρισκόμουν εκεί, άκουσα φωνές και πήγα να δω τι συμβαίνει, όμως φώναξε ο προπονητής να μπούμε όλοι μέσα και να ηρεμήσουμε. Θα ήθελα να τονίσω ότι τα αποδυτήρια του ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλα και δεν μπορούσα από εκείνο το σημείο που βρισκόμουν να δω τι γίνεται, γιατί έπρεπε να βγω έξω. Σε όλη την υπόλοιπη διαμονή μας στο γήπεδο Καραϊσκάκης μέχρι και την αποχώρηση της ομάδας με το πούλμαν, δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν θυμάμαι αν τα άτομα μέσα στη φυσούνα που με έβρισαν φόραγαν διαπιστεύσεις ούτε κι αν φόραγαν κάποια διακριτικά ή εμφάνιση κάποιας ομάδας. Οι βρισιές σε βάρος μου και της ομάδας μου δεν μου έκαναν εντύπωση, τα έχω ξαναζήσει και σε άλλα γήπεδα της Ελλάδας». 
 
Έλληνας ποδοσφαιριστής Ε 
 
«Όταν φτάσαμε στο Καραϊσκάκης, κατεβήκαμε από το λεωφορείο και πριν την είσοδό μας στα αποδυτήρια υπήρχαν στο συγκεκριμένο σημείο περίπου τρεις με τέσσερις άνδρες οι οποίοι φορούσαν φωσφορούχα γιλέκα και πιθανότατα ήταν σεκιούριτι. Μας επιτέθηκαν μόνο λεκτικά, λέγοντας μας όλη την αποστολή τις φράσεις “θα χάσετε σήμερα, εδώ είναι Καραϊσκάκη” και διάφορες άλλες φράσεις τέτοιου είδους. Εγώ προσωπικά δεν έδωσα καμία σημασία στα λεγόμενά τους και προχώρησα και εισήρθα στον χώρο των αποδυτηρίων. Το ίδιο έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. 
 
Όταν έληξε το ημίχρονο, κινούμενος προς τα αποδυτήρια, συναντήθηκα με το… “Μέλος αποστολής Η” και κινούμενοι και οι δύο προς τα αποδυτήρια ανταλλάξαμε απόψεις για το παιχνίδι και το ημίχρονο που θα ακολουθούσε. Μπαίνοντας και οι δύο στη φυσούνα όντας από τους τελευταίους της ομάδας μας, είδα στον εσωτερικό χώρο μπροστά από την φυσούνα και πριν τα αποδυτήρια να βρίσκονται περίπου στα δέκα άτομα, για τα οποία δεν αντιλήφθηκα την ιδιότητά τους και αν έφεραν διακριτικά ομάδας ή διαπιστεύσεις και να επιτίθενται λεκτικά στα μέλη της αποστολής μας που κινούνταν μπροστά μου. Φτάνοντας προς το σημείο που άκουγα την φασαρία και την ένταση, δεν προκάλεσα προσωπικά, ούτε προκλήθηκα από κάποιον και προχώρησα προς τα αποδυτήρια, προκειμένου να συνεχίσει ο αγώνας. Το μόνο που αντιλήφθηκα προσωπικά είναι να ακούγονται φωνές και λεκτικές επιθέσεις από τα ανωτέρω άτομα που ήταν στο χώρο προς τα μέλη της ομάδας μας. Στη συνέχεια, εξήρθαμε από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο χωρίς να υπάρχουν στο χώρο τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα εκεί πριν και χωρίς να συμβεί κάτι άλλο». 
 
Μέλος αποστολής Α 
 
«Αφού μπήκαν στα αποδυτήρια τα περισσότερα μέλη της αποστολής και δυο τρεις της ομάδας μου είχαν μείνει πίσω, άκουσα φασαρία. Μπαίνοντας αυτοί οι τελευταίοι στο χώρο, μας μετέφεραν ότι κάποια άτομα τους έβρισαν. Δεν είδα αυτά τα άτομα, μου είναι άγνωστα. Πριν τελειώσει το ημίχρονο βρισκόμουν ήδη στα αποδυτήρια. Μετά από εμένα ήρθαν ο προπονητής και ο βοηθός του. Αφού μπήκαν και κάποιοι παίκτες, ακούστηκε έντονη φασαρία στην είσοδο των αποδυτηρίων. Πήγα με τον κ. Γκουτσίδη να δούμε τι συνέβαινε και ακούσαμε ένα “μπουλούκι” ατόμων από την ομάδα μου και κάποια άγνωστα άτομα να διαπληκτίζονται. Την ώρα που βγήκα, είδα κάποιον αστυνομικό να προσπαθεί να τους χωρίσει. Δεν είδα κάποιον από τους αγνώστους σε μένα να επιτίθενται σε κάποιο μέλος της ομάδας μου ή εμένα. Δεν έδωσα σημασία στον όχλο, γι αυτό δεν μπορώ να σας πω και πόσοι περίπου ήταν. Δεν συγκράτησα κάτι από τα λεγόμενα των αγνώστων. Η κατάσταση αυτή διήρκησε περίπου τρία λεπτά από τη στιγμή που την αντιλήφθηκα. Δεν ήμουν παρών στην έναρξη του επεισοδίου, γι’ αυτό και δεν συγκράτησα λεπτομέρειες. Η φύση του επεισοδίου δεν μου επέτρεπε να παρατηρήσω αν οι άγνωστοι που διαπληκτίστηκαν με μέλη της ομάδας μου έφεραν διαπιστεύσεις ή άλλου είδους διακριτικά που να επέτρεπαν την παραμονή τους στον χώρο. Προσωπικά, σε βάρος μου, δεν έλαβε χώρα οποιουδήποτε είδους βιαιοπραγία. Δεν έχω εικόνα αν χτύπησε κάποιος από την ομάδα μου. Ήμουν παρών μόνο κατά το φραστικό διαπληκτισμό». 
 
Μέλος αποστολής Β 
 
«Κατά την είσοδο της ομάδας στα αποδυτήρια, με τη λήξη του α’ ημιχρόνου, υπήρξε κάποια ένταση, άκουσα δηλαδή κάποιες φωνές και ενώ εγώ ήδη είχα μπει στα αποδυτήρια, πλην όμως και πάλι ούτε είδα ούτε άκουσα κάτι συγκεκριμένο, πέραν από κάποιες υβριστικές εκφράσεις και μάλιστα αόριστα προς την ομάδα και την αποστολή της συνολικά. Βγήκα από τα αποδυτήρια, αλλά το μόνο που είδα ήταν μία “αναμπουμπούλα” χωρίς να είμαι σε θέση να περιγράψω οποιαδήποτε λεπτομέρεια και το όλο σκηνικό σκηνικό κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα-λεπτά». 
 
Μέλος αποστολής Γ 
 
«Όσον αφορά το διάστημα μετά τη λήξη του α’ ημιχρόνου και κατά τη διαδικασία άφιξης της ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο προς τα αποδυτήρια, άκουσα κάποια φασαρία και ενώ εγώ ήμουν ήδη στο εσωτερικό των αποδυτηρίων, όπως είχα υποχρέωση. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω οποιαδήποτε λεπτομέρεια που θα βοηθήσει στην διερεύνηση της υπόθεσης. Δεν είδα με τα μάτια μου τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο στιγμιαία μεγάλο αριθμό ατόμων πλησίον της εισόδου των αποδυτηρίων και κάποια ένταση χωρίς να δω οτιδήποτε λεπτομερών ώστε να σας το περιγράψω». 
 
Μέλος αποστολής Δ 
 
«Κατά την προσέλευση των ομάδων και αφού είχαν περάσει στη φυσούνα, ευρισκόμενοι στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, υπήρξαν φραστικές αντεκλίσεις μεταξύ των προπορευμένων και απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των, η οποία αποφεύχθη ύστερα από παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης που υπήρχε και ενισχύθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Μετά την ανωτέρω παρέμβαση, άπαντες και άμεσα προσήλθαν στα αποδυτήριά τους, χωρίς να υπάρχει συνέχεια στο γεγονός. Εγώ ευρισκόμουν στην ουρά της προσέλευσης, κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αναμένοντας την άφιξη των διαιτητών. Το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά στη συνέχεια και ολοκληρώθηκε χωρίς να συμβεί το παραμικρό, μέχρι και την αποχώρηση των αποστολών από το γήπεδο». 
 
Μέλος αποστολής Ε 
 
«Όταν πήγα στα αποδυτήρια, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν εντελώς άδεια η φυσούνα και ο διάδρομος πριν τα αποδυτήρια. Όταν έληξε το ημίχρονο και οι παίκτες αναμένονταν στα αποδυτήρια, άρχισε να επικρατεί έντονη φασαρία έξω από την πόρτα (των αποδυτηρίων). Ακούγονταν βρισιές και από ότι είδα μία ομάδα περίπου δέκα ατόμων ακολούθησε τους παίκτες μας και λεκτικά προσπαθούσε να τους εκφοβίσει. Σωματική εμπλοκή υπήρχε μόνο ως προς το ότι ερχόντουσαν όλοι μαζί και ενδεχομένως να υπήρξε κάποιο σπρώξιμο. Δεν ήμουν μάρτυρας βιαιοπραγίας σωματικής. Ίσως γιατί αντιλήφθηκα το περιστατικό λίγο πριν την εκτόνωσή του. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο κ. Μοντέστο, ο οποίος εκτόνσε την κατάσταση και προσπάθησε να απομακρύνει (τους οπαδούς της ομάδας του) αυτά τα άτομα που σας ανέφερα πιο πάνω. Πιστεύω πως σκοπός αυτών των ατόμων ήταν ο εκφοβισμός των παικτών για να έχουν μειωμένη απόδοση στο β’ ημίχρονο. Δεν ανέφερε κάποιος παίκτης τραυματισμό. Δεν τα γνωρίζω τα δέκα άτομα που σας είπα νωρίτερα. Δεν τα παρατήρησα. Μέσα στο “μπούγιο” παρατήρησα ότι κάποιος από αυτούς ήταν σωματώδης, αθλητικός. Μετά μου μεταφέρθηκε ότι κάποιοι φορούσαν φόρμες της ομάδας του Ολυμπιακού. Δεν ξέρω αν έφεραν διαπιστεύσεις». 
 
Μέλος αποστολής ΣΤ 
 
«Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, παρέμεινα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μαζί με τους αναπληρωματικούς παίκτες της ομάδας. Με τη λήξη του αγώνα μαζί με όλα τα μέλη της αποστολής κατευθυνθήκαμε στα αποδυτήρια και κατόπιν αποχωρήσαμε με το πούλμαν της ομάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της άφιξης, παραμονής και αποχώρησης της ομάδας από το γήπεδο, δεν έλαβε χώρα σε βάρος μου ή κάποιου παίκτη ή μέλους του τεχνικού επιτελείου κάποια βιαιοπραγία ή άλλη έκνομη ενέργεια». 
 
Μέλος αποστολής Ζ 
 
«Κατά την άφιξη της αποστολής μας και κατά τη διαδρομή προς τα αποδυτήρια, προπορευόμενος των παικτών, άκουσα κάποιες φωνές –οχλαγωγία- προερχόμενες από την είσοδο των εγκαταστάσεων του γηπέδου. Δεν παρέμεινα στο σημείο προκειμένου να δω ή ακούσω οτιδήποτε άλλο. Δεν είμαι καν σε θέση να προσδιορίσω τι φωνές ήταν αυτές ακριβώς. Προσωπικά, δεν έγινα δέκτης οποιασδήποτε φραστικής ή άλλης επίθεσης. 
 
Μετά τη λήξη του ημιχρόνου, κατευθύνθηκα προς τα αποδυτήρια μαζί με την ομάδα, ήμουν περίπου στην αρχή προς τη μέση της σειράς, χωρίς να αντιμετωπίσω οποιοδήποτε πρόβλημα. Ενώ βρισκόμουν λίγο πριν την πόρτα των αποδυτηρίων, αισθάνθηκα και πάλι κάποια ένταση πίσω μου. Γυρνώντας, αντίκρισα αρκετά άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παικτών της ομάδας μου, όπου παρατήρησα κάποια ένταση. Προσπάθησα να δω, ήταν πολλά τα εμπλεκόμενα άτομα και το πρώτο μου μέλημα ήταν να ηρεμήσω την κατάσταση. Περίπου 30-40 ήταν τα εμπλεκόμενα άτομα. Φώναζα “ηρεμήστε” και “δεν τρέχει” κλπ και θυμάμαι ότι κατά τη στιγμή εκείνη γλίστρησα και με συγκράτησαν άτομα της ομάδας μου. Στη συνέχεια καταλήξαμε στα αποδυτήρια αφού το περιστατικό της έντασης έληξε. Η αποχώρησής μας μετά τη λήξη του παιχνιδιού έγινε ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ταυτότητες και ιδιότητες των εμπλεκομένων. Η ένταση ήταν στιγμιαία και δεν υπήρχε χρόνος για προσεκτικότερη παρατήρηση. Σίγουρα κάποιοι από τους παίκτες ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από τα περιστατικά αυτά, καθώς κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά σε ανάλογες περιπτώσεις». 
 
Μέλος αποστολής Η 
 
«Κατά την άφιξη της ομάδας δεν με ακούμπησε ή χτύπησε κανένας. Στο ημίχρονο, μπαίνοντας στη φυσούνα τελευταίος και πριν μπω στα αποδυτήρια της ομάδας μου, υπήρχε κόσμος και αστυνομία και πολύ φασαρία, όπως φωνές και ένταση. Μπήκα στα αποδυτήρια με έναν ποδοσφαιριστή, τον άφησα να δεχθεί οδηγίες και μετά από δύο λεπτά που εξήλθα από τα αποδυτήρια για να πάω στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπήρχε κανείς από τους προαναφερόμενους τόσο έξω από τα αποδυτήρια, όσο και στη φυσούνα. Ήμουν απορροφημένος με τη δουλειά μου και δεν έδωσα σημασία στα άτομα που συμμετείχαν στην ένταση». 
 
Μέλος αποστολής Θ 
 
«Στο διάστημα μετά τη λήξη του α’ ημιχρόνου κατά την είσοδό μας στα αποδυτήρια, υπήρξαν στο σημείο απροσδιόριστος αριθμός ατόμων οι οποίοι και πάλι επιτέθηκαν με υβριστικά συνθήματα σε βάρος της ομάδας μας. Δεν έδωσα ουδεμία σημασία λόγω του ότι ήταν κάτι εντελώς συνηθισμένο στα γήπεδα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ταυτότητα και την ιδιότητα ή τη δικαιολογημένη παρουσία στο σημείο, των ατόμων αυτών. Θα πρέπει να τονίσω πως η είσοδός μου στα αποδυτήρια καθυστέρησε λόγω ενός τραυματισμού εντός αγωνιστικού χώρου».
 
ΠΗΓΗ: sportfm.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.