ΑΡΧΙΚΗ>ΚΡΗΤΗ>ΧΑΝΙΑ Σεμινάριο στο ΜΑΙΧ: Για την καλλιέργεια του αβοκάντο

Ενδιαφερόμενοι για την καλλιέργεια του αβοκάντο, ενημερώνονται από καταξιωμένους επιστήμονες, για όλα τα θέματα που αφορούνστο εξαιρετικό αυτό φυτό. Ένα φυτό που μπορεί να αποτελέσει, σημαντική πηγή εισοδήματος.
Το Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ διοργανώνει στα Χανιά σεμινάριο καλλιέργειας αβοκάντο συνολικής διάρκειας 12 ωρών.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιεργητές αβοκάντο, σε εν δυνάμει καλλιεργητές  και σε όσους εργάζονται σε καλλιέργειες αβοκάντο.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να προετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους για τη διαχείριση της δικής τους καλλιέργειας αβοκάντο. Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν γνώσεις για τα χαρακτηριστικά,  τις ποικιλίες και τις εδαφοκλιματικές απαιτήσεις για την καλλιέργεια αβοκάντο. Θα διδαχτούν καλλιεργητικές τεχνικές και τεχνικές κλαδέματος. Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις. 
Ενότητες σεμιναρίου
  • Βιοποικιλότητα
  • Αειφόρος Διαχείριση εδάφους
  • Εδαφοκλιματικές απαιτήσεις
  • Εχθροί και ασθένειες
  • Καλλιεργητικές Τεχνικές
  • Τεχνικές Κλαδέματος
Συνολικές ώρες προγράμματος: 12
Ημέρες & Ώρες Υλοποίησης: κάθε  Σάββατο από 13/05 έως 10/06 ώρες 17:00-19:30 (εκτός Σάββατο 3/6)
Τόπος διεξαγωγής: Μεσογειακό ΚΕΚ –ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου
Κόστος συμμετοχής: 65€
Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/05

Εισηγητές
Ο Δρ. Σπύρος  Λιονάκης είναι πτυχιούχος Γεωπόνος  από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  στον τομέα δενδροκομίας και Διδάκτωρ από το WyeCollegeτου Πανεπιστημίου του Λονδίνου  με ειδίκευση στη φυσιολογία οπωροφόρων δέντρων. Έχει διδάξει μαθήματα Δενδροκομίας για Τροπικά και Υποτροπικά Μεσογειακά οπωροφόρα δένδρα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΤΕΙ Κρήτης και στο ΜΑΙΧ. 
Ο  Αριστείδης Σταματάκηςείναι πτυχιούχος Γεωπόνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  στον τομέα εδαφολογία και θρέψη φυτώνκαι υποψήφιος Διδάκτωρ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με ειδίκευση σε θέματα θρέψης φυτών. Είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου εδαφολογίας του ΜΑΙΧ. Έχει διδάξει μαθήματα εδαφολογίας και θρέψης φυτών σε ΚΕΚ .
Πληροφορίες: Μεσογειακό ΚΕΚ-ΜΑΙΧ, Αλσύλλιο Αγροκηπίου, τηλ 2821035000 εσωτ. 603,
Email: kek@maich.gr καθημερινά 09:00-15:00
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.