Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιούσε το 1994 ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ - BINTEO

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προειδοποιούσε το 1994 ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ - BINTEO
Μία από τις ομιλίες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή πριν 23 χρόνια ήρθε στο προσκήνιο στα χρόνια της κρίσης και αφορούσε την οικονομική πορεία που είχε ακολουθήσει η Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, από το βήμα της Βουλής, το 1994 προειδοποιούσε πως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ζητήσει την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όπως έλεγε σε εκείνη την ομιλία: «Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείµµατα, ότι δεν είναι µακριά η στιγµή που η Ελλάδα δεν θα µπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο».
Αυτά έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής το µακρινό 1994, μιλώντας στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής από τον ιταλικό όµιλο «Καλτσεστρούτσι» σε μία ομιλία που έχει σπάνια ιστορική αξία.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε τότε προς το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Τι θα σας ωφελήσει να κερδίσετε, αν κερδίσετε, πρόσκαιρες εντυπώσεις όταν η οικονομία οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κατάρρευση; Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα αν θα υποτιμηθεί η δραχμή. Αυτό είναι το λιγότερο κακό.
Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ.
Ο ελληνικός λαός δεν πίστεψε όσα του είπαμε τον περασμένο Οκτώβριο. Πίστεψε εσάς και την πολιτική σας, σήμερα πληρώνει.
Τι θα σας ωφελήσει να λασπολογήσετε για λίγες εβδομάδες τους αντιπάλους σας, όταν μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιαστούν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τα αδιέξοδα από την πολιτική που ακολουθήσατε στα Σκόπια; Κάνετε λάθος!»
Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή το 1994:

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.