12 Σημάδια Ότι Χρειάζεστε Περισσότερο Μαγνήσιο – Μην Τα Αγνοήσετε

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται σε πολλά είδη τροφίμων – παίζει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή του ανθρώπινου DNA και στην αποκατάσταση και συντήρηση υγιών οστών, νεύρων και μυών.
Το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αναφέρει ότι τα έφηβα κορίτσια και οι άντρες άνω των 70 ετών είναι οι ομάδες ανθρώπων που υποφέρουν πιο συχνά από έλλειψη μαγνησίου. Εάν δεν είστε σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, θα πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο του μαγνησίου σας εάν έχετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

1. Μειωμένη Ενέργεια. ‘Το μαγνήσιο εμπλέκεται σε τουλάχιστον 300 διαφορετικές χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας και πολλές από αυτές έχουν να κάνουν με την παραγωγή ενέργειας’, αναφέρει η διατροφολόγος Alison Boden στο Reader’s Digest. ‘Ένα από τα σημάδια έλλειψης μαγνησίου είναι η χαμηλή ενέργεια’.
2. Μυικές Κράμπες. Επειδή το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη μυική χαλάρωση, η ανεπαρκής πρόσληψή του μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια κίνηση των μυών. Χωρίς μαγνήσιο, οι μύες βρίσκονται σε μια διαρκή κατάσταση σύσπασης.
3. Συχνοί Πονοκέφαλοι. Η έλλειψη μαγνησίου μειώνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων και επηρεάζει τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Όλα αυτά προκαλούν πονοκεφάλους και ειδικά ημικρανίες. Το 50% των ανθρώπων που υποφέρουν από ημικρανίες έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου.
4. Αυπνία. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, μπορεί να έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, κυρίως όταν αντιμετωπίζετε πολύ άγχος. Οι ορμόνες του στρες αυξάνουν την πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό, εξηγεί ο Δρ.Ronald Hoffman. Όταν δεν υπάρχει αρκετό μαγνήσιο ώστε το σώμα να μπορεί από μόνο του να το αναπληρώνει, δημιουργούνται προβλήματα στον ύπνο.
5. Αρρυθμία Καρδιάς. Με χαμηλά τα επίπεδα του μαγνησίου, η καρδιά δυσκολεύεται να διατηρήσει κανονικό ρυθμό. Σύμφωνα με το Lab Tests Online, οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν συμπληρώματα μαγνησίου στους ασθενείς που παραπονούνται ότι έχουν καρδιακή αρρυθμία.
6. Αυξημένη Ευαισθησία Στον Θόρυβο. Η έλλειψη μαγνησίου οδηγεί σε αποσταθεροποίηση του νευρικού συστήματος. Αυτό συχνά προκαλεί αυξημένα αντανακλαστικά.
7. Επιληπτικές Κρίσεις. Μπορεί να προκύψουν όταν το νευρικό σύστημα επηρεάζεται σοβαρά λόγω της έλλειψης μαγνησίου, αναφέρει το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH).
8. Χαμηλή Οστική Πυκνότητα. Το μαγνήσιο έχει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό οστών και το μεγαλύτερο ποσοστό του μαγνησίου που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα αποθηκεύεται στα οστά. ‘Τα άτομα με υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου έχουν υψηλότερη οστική πυκνότητα’, λέει το NIH.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.