Ελλειψη φαρμάκων παρατηρείται στην Κρήτη.

farmaka- hapia
Το γεγονός επισημαίνουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι συναντήθηκαν λίγο πριν τις γιορτές στο Ρέθυμνο, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική πρόσφατη ανακοίνωση των φαρμακευτικών συλλόγων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, «τα φαρμακεία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την ελλιπή τροφοδοσία τους σε συγκεκριμένα φάρμακα, το οποίο εντείνεται την τρέχουσα περίοδο και για εποχικούς λόγους».
Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, καταγγέλλουν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση- «την εκβιαστική στάση των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, που αποστέλλουν με το σταγονόμετρο και με καταχρηστικές απαιτήσεις τα φάρμακά τους στα φαρμακεία».
Καταλήγοντας ζητούν «από τον Ε.Ο.Φ. να μελετήσει τις επίσημες καταγγελίες μας και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων». Ζητούν «από τον Υπουργό Υγείας να μεριμνήσει, ομοίως, για το θέμα».
haniotika-nea
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.