ΕΚΤΑΚΤΟ: Το ΣτΕ έκρινε ως «αντισυνταγματικό» το νόμο Παππά για τα κανάλια! - Ακυρος ο διαγωνισμός

.Αντισυνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο νόμος Παππά για τα κανάλια με ψήφους 14-11 και ως εκ τούτου καταργείται η μέχρι στιγμής διαδικασία.
Κανονικά τα χρήματα του διαγωνισμού επιστρέφονται στους πλειοδοτήσαντες και οι Ε.Μαρινάκης και Ι.Σαββίδης μένουν χωρίς κανάλι, εκτός και αν αγοράσουν ή εισέλθουν ως συνεταίροι σε κάποιο από τα υπάρχοντα.
Υπάρχει και μία εκτίμηση που λέει ότι σε Σκάϊ και Αντέννα, θα παρακρατηθούν τυχόν οικονομικές υποχρεώσεις πριν τους επιστρέψουν τα λεφτά.
Με την απόφαση του ΣτΕ ο νόμος Παππά ουσιαστικά αποσύρεται εξ ολοκλήρου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στο νόμο, μετά από συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. 
Ουσιαστικά επικράτησε η άποψη ότι η κρίση περί αντισυνταγματικότητας και η ανάθεση στο εξής των αρμοδιοτήτων στο ΕΡΣ πρέπει να σηματοδοτεί την απόλυτη ακύρωση του νόμου Παππά και ως εκ τούτου την ουσιαστική κατεδάφιση του νόμου και των συνεπειών που έχουν παραχθεί από τον διαγωνισμό για τις άδειες.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες είναι άκυρος και ως μη γενόμενος. Τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με την προσωρική άδεια.
 
Το κτύπημα για την κυβέρνηση είναι πολύ ισχυρό, αν και δεν λείπουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι "Την βολεύει η εξέλιξη" όσο και αν ακούγεται παράδοξο...
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.