Ισλαμιστές στην Ελλάδα: Δεν μας φτάνει ένα τζαμί


Τι λένε οι εκπρόσωποι των μεταναστών για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό
«Χλιαρά» υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα την είδηση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στην παλιά βάση του Ναυτικού, στον Βοτανικό.

«Το έργο είναι εντελώς συμβολικό και έχει ως κύριο στόχο όχι να λύσει το πρόβλημα των μουσουλμάνων, αλλά να καλύψει το ελληνικό κράτος ως προς τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τους διεθνείς οργανισμούς, που διαμαρτύρονται» σχολίασε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία «είναι να δοθούν άδειες για τα μικρά τζαμιά κοντά στα σπίτια».

Στην ίδια «γραμμή» κινείται και ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων Γιονούς Μοχαμαντί, ο οποίος δήλωσε ότι «από μόνο του το τζαμί δεν λέει τίποτα». Από την πλευρά του ζητά να μην κλείσουν τα τζαμιά στην Αθήνα, αν και σπεύδει να συμπληρώσει πως αυτά δεν χρειάζονται άδεια, καθώς λειτουργούν ως πολιτιστικά κέντρα και έτσι θα πρέπει να μείνουν. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μετανάστευσης του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Παπαγιαννάκη, οι παράνομοι χώροι λατρείας για τους μουσουλμάνους ανέρχονται σε όλη την Αττική σε 200, ενώ οι νόμιμοι είναι λιγότεροι από 10.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (από εθνικούς πόρους) για την ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό ανέρχεται στις 887.000 ευρώ και, σύμφωνα με τη σύμβαση, οι οικοδομικές εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Βάρβαρο έθιμο! Αυτομαστίγωμα με λεπίδες από τους σιϊτες στον Πειραιά

Κρατώντας αλυσίδες και κοφτερές λεπίδες μαχαιριών, δεκάδες σιίτες από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν -για ακόμα μια χρονιά- στον Πειραιά και… αυτομαστιγώθηκαν στη μέση του δρόμου, προκειμένου να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους και να θρηνήσουν τον θάνατο του ιμάμη Χουσεΐν. Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ασούρα, οι σιίτες τηρούν το «βάρβαρο» έθιμο της αυτομαστίγωσης για να νιώσουν ένα μέρος του πόνου του Χουσεΐν, εγγονού του Μωάμεθ και τρίτου ιμάμη του σιιτισμού, που σκοτώθηκε το 680 μ.Χ. στην ιρακινή πόλη Κερμπάλα από τον στρατό του Γιαζίντ του 1ου.

Παγκοσμίως οι σιίτες αντιστοιχούν στο 5%-6% των μουσουλμάνων, ωστόσο ο αριθμός τους στην Ελλάδα είναι μικρός. Στη χώρα μας η Ασούρα γιορτάζεται εδώ και τουλάχιστον μια εικοσαετία με τη συμμετοχή σιιτών από το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι στην τελετή της αυτομαστίγωσης (σε πολλές χώρες έχει απαγορευτεί) λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος μόλις 40-50 άτομα, καθώς οι περισσότεροι απλώς… παρακολουθούν.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.