Πρόωρες εκλογές εάν δεν δοθεί λύση στο χρέος

Πιθανό θεωρεί η Eurasia Group το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2017.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τραβήξει την πρίζα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2017 αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος» εκτιμά, στον Guardian, ο Mujtaba Rahman, ο επικεφαλής της Eurasia Group.
Σύμφωνα με τον Rahman «οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, αποτελούν το “κλειδί” για τη β΄αξιολόγηση αλλά παράλληλα είναι “κόκκινη γραμμή” για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παραδοσιακά υποστηρίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και τα συνδικάτα».
Όπως υποστηρίζει, σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις θα κριθούν σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον και όχι στην Αθήνα, δεδομένης της κόντρας για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το ελληνικό χρέος.
Μια τέτοια εξέλιξη θα προστεθεί στη μακρά λίστα των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ευρωπαίοι αυτό το διάστημα, τονίζει χαρακτηριστικά ο Mujtaba Rahman.
Στο δημοσίευμα του Guardian γίνεται εκτενής αναφορά και στην εκτίμηση του Ινστιτούτου Bruegel ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές  το 2018 και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο.
Citi: Απίθανη η επιστροφή της Ελ_λάδας στις αγορές και το 2017
Αν και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος έχει σημειώσει πρόοδο, οι καθυστερήσεις από την ελληνική κυβέρνηση καταδεικνύουν την πολύ χαμηλή ιδιοκτησία του προγράμματος, τονίζει η Citigroup σε σχετικό report.
Ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει ότι το ρίσκο εφαρμογής του προγράμματος παραμένει αρκετά υψηλό. Σύμφωνα με τη Citigroup, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2017 είναι αρκετά απίθανη.
Ωστόσο επισημαίνει ότι έχουν υποχωρήσει πλέον οι πιθανότητες μιας πλήρους αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις.
Ο διεθνής οίκος «στέκεται» επίσης στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s και στην αναφορά του οίκου αξιολόγησης για τα ρίσκα εφαρμογής του προγράμματος.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.