Ιερώνυμος: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε

 Για πρώτη φορά ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου στην Βουλή προέβη σε ηχηρή παρέμβαση για την πορεία της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας».
Ουδέποτε στο παρελθόν Αρχιεπίσκοπος είχε προβεί σε παρόμοια δήλωση κατά τον αγιασμό και είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας βλέποντας ότι η κατάσταση στην χώρα έχει κυριολεκτικά εκτραχυνθεί και με αφορμή τους σχεδιασμούς του υπουργού Παιδείας για αποχριστιανοποίηση των σχολείων (ουδετερόθρησκα τα αποκαλεί ο ίδιος ο Ν.Φίλης) ήθελε να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να αλλάξουν άμεσα πολλά πράγματα.
-----------------------------------------
(Αρχικό κείμενο)
Διάλογο με νόημα και υπονοούμενα είχαν λίγο πριν αρχίσει ο αγιασμός στη Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με φόντο την κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εκκλησία και την κυβέρνηση. "Λιγότερες πικρίες, σύνεση, φρόνηση και όχι βιαστικά βήματα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος στον Νίκο Βούτση αμέσως μετά τον τυπικό διάλογο  που είχαν μπροστά στις κάμερες,για να προσθέσει αμέσως μετά πως "τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι, βουλιάζει και βουλιάζει για όλους" .
Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής "Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί" για να συμπληρώσει πως "συναποτελούμε ένα δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες το οποίο όμως είναι έκθετο στις διεθνείς συγκυρίες. Νωρίτερα ο ΠτΒ ξενάγησε τον Αρχιεπίοσκοπο στο γραφείο του  όπου σε περίοπτη θέση βρισκόταν το ιστορικό λεύκωμα που του είχε στείλει πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος ως απάντηση στις αιτιάσεις του Νιίκου Φίλη. 
ΑΝΤ.ΑΝΤ. 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.