Είχαν κρύψει 3 δις φέσια και το ανακάλυψε η Τρόικα!


Κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα,
συμφώνα με την έκθεση των θεσμών για την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε σήμερα Τρίτη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Οι οφειλές στα τέλη Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 8 δισεκ. ευρώ, έναντι των περίπου 5 δισεκ. που δείχνουν τα επίσημα στοιχειά του υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που οφείλεται σε δυο αφανείς πήγες οφειλών που δεν είχαν καταγραφεί.

Σύμφωνα με την έκθεση των θεσμών, οι επιπλέον οφειλές προέρχονται από μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων, ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ, και αλλά 1,4 δισεκ. ευρώ οφειλών που συνδέονται με εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η έκθεση δείχνει ότι ενώ μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη αποπληρώθηκε ένα ποσό της τάξης του 1,9 δισεκ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα μειώθηκαν κατά 1,5 δισεκ. ευρώ, εξέλιξη που αποδεικνύει ότι δημιουργούνται νέα χρέη.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.