Κρήτη: Στόχος ο ποιοτικός τουρισμός από τη Ρωσία

5.jpg
Η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού από τη Ρωσία στην Κρήτη και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στην έναρξη του διήμερου συνεδρίου «Ελληνορωσικές σχέσεις στον τουρισμό. Η Κρήτη στην Ρωσική αγορά» που πραγματοποιείται στο ωδείο Ρεθύμνου παρουσία αρχών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων του τουρισμού από Ελλάδα-Ρωσία, της Αυτοδιοίκησης, του ΕΟΤ και επιχειρηματιών.
Μάλιστα στη διάρκεια του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης αποδέχτηκε και ανακοίνωσε την χρηματοδότηση πρότασης που υπέβαλλε ως ομιλητής ο καθηγητής ανασκαφέας της αρχαίας Ελεύθερνας Νίκος Σταμπουλίδης για την ανάπτυξη δικτύου ιστορικών-πολιτιστικών διαδρομών σε δεκάδες μνημεία και πολιτιστικούς προορισμούς που είναι στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ελεύθερνας και στην ακτίνα από Αρκάδι-Ελεύθερνα μέχρι Μαργαρίτες. Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από όλους και ιδιαίτερα από τον κ. Σταμπουλίδη καθώς όπως αναφέρθηκε θα προωθείται οργανωμένα η προβολή και ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού του τόπου και θα ενδυναμώνεται ταυτόχρονα η ενδοχώρα. 
1_5.jpg
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο που διοργανώνεται από το δήμο Ρεθύμνου, τον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη, την Ένωση Ξενοδόχων, επισημαίνοντας ότι Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται στενά με την Εκκλησία, με όλους τους φορείς, με στόχο την περαιτέρω αύξηση του ποιοτικού τουριστικού ρεύματος από την μεγάλη αγορά της Ρωσίας για την ανάπτυξη-ενίσχυση του Θρησκευτικού τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το «πάντρεμα» διασύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό για να μπορούν οι τουρίστες να γεύονται τα εκλεκτά αγαθά της Κρητικής γης κ.α. Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν επισήμανε τις κοινές αξίες, την κοινή θρησκευτική ταυτότητα στις δυο χώρες, την Ορθοδοξία που ενώνει.
4_4.jpg
Ο Περιφερειάρχης επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν όπως αυτό με την έκδοση visa στην αρχή της τουριστικής περιόδου, ενώ μιλώντας για τις δημόσιες υποδομές απευθύνθηκε στον παριστάμενο Υπουργό Ανδρέα Ξανθό  να συνδράμει στο χρέος της Πολιτείας σε έργα ανάπτυξης όπως σε αεροδρόμια, δρόμους κ.α. Ο Περιφερειάρχης κλείνοντας συνεχάρη τους οργανωτές για το ενδιαφέρον συνέδριο και όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης στο συνέδριο από πλευράς Περιφέρειας παράλληλα με τον Περιφερειάρχη απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.