Είδηση ΒΟΜΒΑ για τα "προσφυγόπουλα"

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που πρόκειται να παρουσιαστούν στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS και Ηπατίτιδες: Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία», που πραγματοποιείται στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 έως το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, και αφορούν τα προσφυγόπουλα. 
Σύμφωνα με τις έρευνες, 8 στα 10 παιδιά προσφύγων κινδυνεύουν αν μολυνθούν με ηπατίτιδα Α και Β, αφού δεν υπάρχει επαρκή εμβολιαστική κάλυψη. 
Συγκεκριμένα, σε δείγμα παιδιών νεοεισερχόμενων μεταναστών και προσφύγων, το 79% είναι ανεμβολίαστο, μόνο το 34,3% έχει αντισώματα για την ηπατίτιδα Α και ένα 42,7 δεν έχει για την ηπατίτιδα Β. 
Καταλαβαίνουμε ότι οι αριθμοί αυτοί απεικονίζουν μια πραγματικότητα, την οποία κάποιοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν. 
Φυσικά, τα παιδιά δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης και είναι τα μόνα θύματα. Την ευθύνη την έχουν οι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται το πραγματικό πρόβλημα και επιμένουν να προχωρούν σε προκλητικές ενέργειες, χωρίς πρώτα να έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα, όπως π.χ. η είσοδος των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία και τι επιπτώσεις θα υπάρξουν αν δεν υπάρξει πρώτα πρόληψη. 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.