ΜΕΓΑΛΟΣ πανικός στο ΚΕΝTPO της Αθήνας !! Δυστυχώς έγινε ΑΥΤΟ που φοβόμαστε

Τώρα ΜΕΓΑΛΟΣ πανικός στο ΚΕΝTPO της Αθήνας !! Δυστυχώς έγινε ΑΥΤΟ που φοβόμαστε
«Συναγερμός» για υπέρβαση στο όζον
Καύσωνας & καυσαέριο «πνίγουν» & σήμερα την Αττική
Ασφυκτικό «κοκτέιλ» δημιουργεί ο καύσωνας που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ταλαιπωρεί την Αττική. Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του υπ. Περιβάλλοντος στη 1 μετά το μεσημέρι το δίκτυ παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε υπερβασή του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Λιόσια και Θρακομακεδόνες.
Ενώ ο καύσωνας που «χτυπά» και σήμερα τη χώρα έχει κάνει ανυπόφορη την κατάσταση και το θερμόμετρο «σκαρφαλώνει» πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις μετρήσεις που έγιναν στη μια το μεσημέρι του, καταγράφηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον, απότο Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας.
Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για το Σάββατο και την Κυριακή, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:
Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου… newsbomb.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.