Kάθειρξης 16, χρόνων στον 50χρονο Χανιώτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινή κάθειρξης 16,5 χρόνων στον 50χρονο Χανιώτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών
Σε 16 χρόνια και 5 μήνες κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνης τον 50χρονο, για τις τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας που είχε διαπράξει στις Βρύσες Αποκορώνου τον Μάρτιο του 2015.
Οι ένορκοι και οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για τις πράξεις του, ωστόσο αποφάσισαν η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα κι έτσι θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκασή της.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 50χρονο τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ η υπεράσπιση δήλωσε ικανοποιημένη από την απόφαση.
Από την άλλη πλευρά, οι συνάδελφοι των αστυνομικών που είχαν δεχθεί την επίθεση έδειξαν δυσφορία με την απόφαση, καθώς μπορεί να υπήρξε καταδίκη αλλά ο 50χρονος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Την υπεράσπιση είχαν αναλάβει γνωστοί δικηγόροι, με τον Αλέξη Κούγια και τον Γιάννη Ντερμανάκη να βρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παρόντες και συγγενείς και φίλοι αμφοτέρων των πλευρών, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων.
neatv.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.