Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία


Την παγκόσμια κατακραυγή από τα διεθνή Media και όχι μόνο προκάλεσε η «εκτέλεση» του τουρκικού στρατού οκτώ Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα σύνορα και να εισέλθουν εντός τουρκικού εδάφους.
Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε μία ομάδα Σύρων προσφύγων, ενώ χρησιμοποίησαν και άλλά μέσα, όπως μάνικες νερού και δακρυγόνα, προκειμένου να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στη χώρα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άτομα και να τραυματιστούν άλλα τόσα, ορισμένα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Την καταγγελία έκανε το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο διατηρεί την έδρα του στη Βρετανική βάση που βρίσκεται στην περιοχή. Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στα βόρεια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στην πόλη της Συρίας, Τζισρ αλ Σουγκούρ, η οποία ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.
Η Τουρκία δεν επιβεβαίωσε τους πυροβολισμούς των στρατιωτών, αποφεύγοντας να κάνει περαιτέρω σχόλια. Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί ρίψεις όλμων σε περιοχές της Συρίας, από τον τουρκικό στρατό, πλήττοντας έξι θέσεις τζιχαντιστών εντός του συριακού εδάφους, χωρίς τη σχετική άδεια από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Τουρκία βρίσκονται πάνω από 2,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και τις άλλες χώρες που δρα το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, η Άγκυρα έχει κλείσει τα σύνορά της και δεν επιτρέπει τη διέλευση των προσφύγων στο έδαφός της.
Η επίθεση, δε, με όλμους σε θέσεις τζιχαντιστών εντός συριακού εδάφους, εκτιμάται από διεθνείς αναλυτές ως το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες, περί εισβολής του τουρκικού στρατού στη Συρία, προκειμένου να «εξουδετερώσει» τις ομάδες του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποιούν επιθέσεις σε πόλεις της Τουρκίας κοντά στα σύνορα
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.