Δημόσιο: Τέλος τα οικογενειακά επιδόματα

Δημόσιο: Τέλος τα οικογενειακά επιδόματα – Πόσα χρήματα χάνουν δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί από τις συντάξεις

- Ποια επιδόματα καταργούνται από τις συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών
- Πόσα χρήματα χάνουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι από τα μερίσματα
- Αναλυτικοί Πίνακες με τα νέα ποσά
- Επιπλέον περικοπές για συνταξιούχους που εργάζονται
- Μείωση και στο εφάπαξ των αυτοαπασχολούμενων

Ψαλίδι στο ψαλίδι πέφτει στις συντάξεις. Δεν είναι μονάχα το θέμα του ΕΚΑΣ που αφορά όλους. Στο Δημόσιο υπάλληλοι και στρατιωτικοί θα έχουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.
Οι νέες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών που θα εκδοθούν από δω και πέρα δε θα έχουν καθόλου επιδόματα συζύγου ή τέκνων, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στα ποσά.
Την ίδια όρια μειώνεται και το όριο περικοπής σύνταξης για όσους συνταξιούχους έχουν κάποια εργασία και από δω και πέρα όσοι παίρνουν πάνω από 780 ευρώ θα δουν μείωση κατά 70% στα επιπλέον ποσά.
Μειώνεται επιπλέον το εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους καθώς θα υπολογίζεται με 65% και όχι με 75% του εισοδήματος.
Σε ό,τι αφορά στο μέρισμα μειώνεται στα 30 ευρώ από τα 90 το κατώτατο ποσό, ενώ χάνουν το επίδομα τα τέκνα αποβιωσάντων γονέων μετά τα 18 ή τα 24 εάν σπουδάζουν. Η ίδια παροχή καταργείται και για τις άγαμες θυγατέρες.
ΚατηγορίαΈτη υπηρεσίαςΠαλιό μέρισμαΝέο μέρισμα
ΠΕ35232127
ΤΕ35223121
ΔΕ2516396
ΥΕ2514583
 Οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές από 28% ως και 50%, ενώ οι πληρωμές θα έχουν στο τέλος Ιουνίου αναδρομικές περικοπές τριών μηνών. Το βοήθημα με τις αλλαγές χάνουν 25.000 άτομα.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.