Πύρινες γλώσσες κυκλώνουν τα κτήρια του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων (Και βίντεο)

image0137

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στον χώρο του παλιού Ψυχιατρείου κοντά στον Βλητέ.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με έξι οχήματα και 15 άνδρες παρουσία του διοικητή του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση ενώ οι ισχυροί Νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν δυσκόλευαν το έργο της πυρόσβεσης  με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει και στην απέναντι μεριά εσωτερικών δρόμων του μεγάλου προαυλίου εξαιτίας των ξερών θάμνων και χόρτων που υπήρχαν κατακαίοντας ελιές, ευκαλύπτους, πεύκα κ. ά. 
Κι ενώ ορισμένες κτηριακές εγκαταστάσεις του Ψυχιατρείου με αρχή τα πρώην παθολογικά ιατρεία που ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι ζωσμένες από τις φλόγες οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν τα  χειρότερα.
Με δήλωση του ο διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων αντιπύραρχος Αντώνιος Πρωτοπαπαδάκης  υπογράμμισε: « Γύρω στις 16.10’ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας ότι εντός του παλιού Ψυχιατρείου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά. Άμεσα κινητοποιηθήκαμε αρχικά με δύο οχήματα και φθάνοντας εδώ διαπιστώσαμε ότι είχε πάρει αρκετή έκταση η πυρκαγιά εντός του αλσυλλίου καίγοντας βασικά χαμηλή βλάστηση. Αμέσως καλέσαμε ενισχύσεις για να φθάσουν συνολικά έξι Πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες όπου μπορέσαμε να θέσουμε αμέσως σε πλήρη έλεγχο την φωτιά, ενώ υπήρξαν και κάποιοι ιδιώτες που μας βοήθησαν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά αφού οι κτηριακές εγκαταστάσεις δεν υπέστησαν καμία ζημιά. Από δένδρα κάηκαν κάποιες ελιές και κάποιοι κορμοί σε πεύκα και ευκαλύπτους. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται και ήδη στον χώρο βρίσκεται το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας εξετάζοντας τα ενδεχόμενα…».
 Γιάννης Η. Κάκανος  
DSC04329
Ο διοικητής του Α’ Π.Σ. αντιπύραρχος κ. Αντώνιος Πρωτοπαπαδάκης
image0110
image0111
image0112
image0113
image0114
image0115
image0116
image0117
image0118
image0119
image0120
image0121
image0122
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.