ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρφούρ-Μαρινόπουλος, DIA» καταγγέλλοντας την εργοδοσία της εταιρείας Μαρινόπουλος για μισθολογικά θέματα.
 
 
Παρατίθεται αυτούσια:

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία Μαρινόπουλου για την συνεχιζόμενη αυθαιρεσία της να μην καταβάλει κανονικά όπως οφείλει την μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά καθυστερημένα και με δόσεις.
Και ενώ μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Σωματείου στην εργοδοσία, μας γνωστοποιήθηκε, ότι η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνει την Πέμπτη 9.6.2016, φάνηκε όπως αποδείχτηκε πως κάποια «ταξικά» φερέφωνα ήδη γνώριζαν για την καταβολή του 60% της μισθοδοσίας και το διοχέτευαν εντέχνως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπονομεύοντας και απαξιώνοντας τον αγώνα του Σωματείου μας. Θεωρούμε απαράδεκτη και ύποπτη την συμπεριφορά της εργοδοσίας και εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.
Την καταγγέλλουμε επίσης, για την πλήρη ταύτιση της με το συνδικαλιστικό «μόρφωμα» που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη, με έναν και μοναδικό σκοπό να διαλύσουν τοΣωματείο, να διασπάσουν και να διχάσουν τους εργαζομένους, να σπείρουν την αμφισβήτηση και να υπονομεύσουν τον αγώνα που δίνουν με το ταξικό τους Σωματείο.
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους συσπειρωμένους, να στηρίξουν αγωνιζόμενοι τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου που θα συγκλιθεί μέσα στον Ιούνιο, να συνεχίσουν να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και για κλιμάκωση του αγώνα.
Υ.Γ. Προφανώς το «Μαρινόπουλος ξανά» δεν ισχύει για τις πληρωμές…

Με χρέη, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, πολλών εκ. ευρώ η γνωστή αλυσίδα μπορεί να τινάξει την αγορά στον αέρα. Δεκάδες προμηθευτές αποσύρουν τα προϊόντα τους από τα ράφια και σταματούν την τροφοδοσία και την συνεργασία τους με τα carrefοur. Ακάλυπτες ήδη επιταγές, εάν δεν εξυπηρετηθούν τελικά, απειλούν να κλείσουν δεκάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την μεγάλη αλυσίδα του λιανικού εμπόριου.  Πληροφορίες  κάνουν λόγο και για μεγάλες οφειλές  στο κράτος / Φόροι /ΦΠΑ /Ασφαλιστικά ταμεία.
Η μη δημοσίευση ισολογισμών για τα έτη 2012-2013-2014 δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις και βεβαίως δεν είναι τυχαία. Ούτε για το μέλλον της εταιρίας, ούτε για την πραγματική περιουσιακή της κατάσταση σήμερα που βασίζεται σε φήμες και διαρροές. Έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευσθεί ότι το σύνολο των παγίων στοιχείων (ακίνητα) έχουν εξαγοραστεί από κροίσο Σαουδάραβα έναντι 100 εκ.ευρώ και  στη συνέχεια η εταιρία τα μίσθωσε με την διαδικασία του sale & lease back. Τελευταίος Ισολογισμός δημοσιεύτηκε για το έτος 2011. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και η αλυσίδα Starbucks και για την οποία είχαν διατυπωθεί παλαιότερα καταγγελίες. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο όμιλος εταιριών του Μαρινόπουλου  έχει αναθέσει στην Jefferies Group την εύρεση αγοραστή για την μοναδική κερδοφόρα εταιρία του, τη φαρμακευτική FAMAR, έναντι τιμήματος 400 εκ.€. Φήμες βεβαίως, εικασίες ή πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως είναι φυσικό. H εταιρία μέσω εκπροσώπων της δηλώνει ότι κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που θεωρεί ότι θα) εξασφαλίσουν την λειτουργία της.
Ο όμιλος διαθέτει 1000 περίπου καταστήματα σε όλη τη χώρα και απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Μερικές εκατοντάδες έχουν ήδη απολυθεί από καταστήματα της εταιρίας που έχουν βάλει ήδη λουκέτο από το περασμένο καλοκαίρι. Σε αυτούς προστίθενται και εκατοντάδες εργαζόμενοι συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί, αιτία των συσσωρευμένων χρεών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR σε αυτές και αρκετές από αυτές ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. Η κατάρρευση της αλυσίδας, όπως περιγράφουν αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά στοιχεία και την πραγματικότητα θα προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου ντόμινο καταρρεύσεων που είναι αδύνατον να απορροφήσει  η χειμαζόμενη ελληνική αγορά.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί με τρόμο τις εξελίξεις αλλά φαίνεται ανίκανη να επέμβει ή να έχει οποιοδήποτε σχέδιο για τις χιλιάδες των εργαζόμενων που κινδυνεύουν άμεσα να περάσουν στην ανεργία.
swmateio-karfour-dia-marinopoulos
Τo Σωματείo εργαζομένων πέραν της καταγγελίας για τiς απολύσεις, που έχουν ήδη γίνει, μετά από κλεισίματα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει για απαράδεκτες μεθοδεύσεις τη διοίκηση της Μαρινόπουλος-carrefour, για μειώσεις έως και 8% στους χαμηλόμισθους αλλά και χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας. 
Τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ενδιαφέρον από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβαν Σαββίδη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Μαρινόπουλος -Carrefour και αρχική επένδυση τουλάχιστον 200εκ. ευρώ. Αναφέρεται ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει.
Διαφημιστική καταχώρηση
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΕΒΟΛ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑCARREFOUR
Ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου θέλει να κάνει γνωστό στο καταναλωτικό  κοινό ότι  διακόπτει  την συνεργασία και  την διανομή προϊόντων ΕΒΟΛ στα καταστήματα των S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ –CARREFOUR  τόσο στον Βόλο  και στον Νομό Μαγνησίας  όσο και στο Λεκανοπέδιο Αττικής και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου οδηγήθηκε στην αναγκαστική αυτή  απόφαση μετά από το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τα συσσωρευμένα προβλήματα αδυναμίας της ως άνω αλυσίδας να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της  προς τον Αγροτικό  Συνεταιρισμό .
Η  συνέχιση αυτής  της προβληματικής  συνεργασίας μας θα εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου ΕΒΟΛ
Ζητούμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και το ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για την στήριξη των προϊόντων ΕΒΟΛ
Απολύσεις και έλεγχος προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων από τον όμιλο «Μαρινόπουλος» 
Εν κατακλείδι: Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και παράλληλα οφείλει να διερευνήσει άμεσα όλες τις καταγγελίες του Σωματείου για τις εργασιακές συνθήκες, τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και τα χρέη στους εργαζόμενους. Δεν ευελπιστούμε ότι θα το πράξει. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις με το βλέμμα στα προαπαιτούμενα και το μνημόνια που βυθίζουν στην κρίση και την απελπισία τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία επιτρέποντας παράλληλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να συμπεριφέρονται ως φεουδάρχες του Μεσαίωνα στους εργαζόμενους και να έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο και τις διευκολύνσεις από την πολιτεία για να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια και τη συνέχιση της κερδοφορίας τους
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.