Στην αντεπίθεση το υπουργείο Οικονομίας για τους τάφους των Βενιζέλων

Χανιά: Στην αντεπίθεση το υπουργείο Οικονομίας για τους τάφους των Βενιζέλων - ''Άνθρακες ο θησαυρός''!

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις περί ιδιωτικοποίησης της έκτασης που βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων, το υπουργείο οικονομίας απάντησε...

Διέψευσε τα δημοσιεύματα και εκείνους που θεωρούν δεδομένη τη μεταφορά της έκτασης στην ΕΤΑΔ και εξαπολύει επίθεση σε ΜΜΕ. Κύκλοι του υπουργείου κάνουν λόγο για κατασκευασμένες ειδήσεις τονίζοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:  ''Άνθρακες ο θησαυρός αποδεικνύεται για την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά.Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές "ειδήσεων" που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό''.
Για την καθυστέρηση στη μεταγραφή του ακινήτου, είχε μιλήσει και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, τονίζοντας πως είναι πολύ πιθανό αυτή η έκταση να οδηγηθεί στο λεγόμενο υπερταμείο για ιδιωτικοποίηση. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων: ''Σήμερα πήρα την απάντηση ότι υπάρχουν καταγεγραμμένα 5 κτηματολογικά αποσπάσματα (KAEK) που εκχωρούν το ακίνητο στο δήμο Χανίων. Υπάρχει εκκρεμότητα σε σχέση με το τοπογραφικό του χώρου και την τακτοποιήση των τοπογραφικών. Πιθανόν να υπάρχει τμήμα που να μην έχει καταγραφεί στο Δήμο Χανίων. Φαίνεται ότι υπάρχει μια παλιά εκκρεμότητα. Προφανώς θα πρόκειται για μια γραφειοκρατική διαδικασία κατά την οποία δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν κάποια πράγματα και πιθανόν να υπάρχει τμήμα που δεν έχει μεταγραφεί''.
Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο δήμος να μείνει άπραγος σε περίπτωση που αποφασιστεί η παραχώρηση της περιοχής στην ΕΤΑΔ. "Αν ισχυεί η πληροφορία ότι αυτό μεταφέρεται στο ΕΤΑΔ, ο δήμος θα ενεργήσει ώστε αυτό να αποτραπεί. Οι τάφοι των Βενιζέλων δεν μπορούν να είναι εμπόρευμα", κατέληξε.
Πηγή: flashnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.