Βενεζουέλα: Οι σοσιαλιστές του Μαδούρο πίνουν σαμπάνιες και ο λαός πεινάει (φωτο)

Μπορεί η μεσαία τάξη της Βενεζουέλας να καταστρέφεται και οι πολίτες να σκοτώνονται για λίγο φαγητό, ψάχνοντας όλη μέρα στα σκουπίδια για να βρουν λίγη τροφή, ωστόσο, η… «συμμορία» του Μαδούρο, οι πλούσιοι σοσιαλιστές της χώρας διασκεδάζουν στις υπερπολυτελείς επαύλεις τους, πίνοντας τις ακριβότερες σαμπάνιες του κόσμου και απολαμβάνοντας γκουρμέ εδέσματα.
«Οι μητέρες ψάχνουν στα σκουπίδια και ακόμη και τα σκυλιά έχουν αποστεωθεί, αλλά οι πλούσιοι σοσιαλιστές πίνουν σαμπάνιες», γράφει χαρακτηριστικά η βρετανική Daily Mail σε νέο της δημοσίευμα, σε μια προσπάθεια να περιγράψει τις απάνθρωπες συνθήκες με τις οποίες καλούνται πια να ζήσουν οι κάτοικοι στη Βενεζουέλα.
Στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας, άνθρωποι ψάχνουν σε σωρούς από σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, ωστόσο, στη λέσχη «Caracas Country Club» -όπου για να γίνει κανείς μέλος πρέπει να πληρώσει 77.000 δολάρια- γυναίκες με λαμπερές τουαλέτες, που φέρουν τις υπογραφές γνωστών σχεδιαστών, τρώνε αστακό και απολαμβάνουν τις ζεστές βραδιές τους, αδιαφορώντας για το δράμα που ζουν εκατομμύρια συμπολίτες τους.
Στις ουρές για λίγο φαγητό
ven3
Την ίδια ώρα, στην παραγκούπολη του Πετάρε, λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι, οικογενειάρχες που ανήκουν στη μεσαία τάξη της χώρας, δεν έχουν να φάνε.
«Αυτοί οι πλούσιοι είναι κλέφτες. Είναι η παρέα της κυβέρνησης και έκλεψαν τα λεφτά της πατρίδας. Δεν θέλουν να αλλάξει κάτι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τον ακριβό τρόπο ζωής τους», είπε, μιλώντας στη Daily Mail η Βανέσα, μια 36χρονη γυναίκα η οποία κερδίζει πια μόλις 14 δολάρια τον μήνα, δουλεύοντας ως αναλύτρια σε μια εταιρεία.
Οι άνθρωποι αναγκάζονται πια να ψάξουν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή
ven2
«Ο Ούγκο Τσάβες προσποιούνταν ότι ήταν ένας μεγάλος σοσιαλιστής, αλλά ήταν και εκείνος πολύ πλούσιος. Ήταν απλά ένας υποκριτής, ένας ψεύτης. Άφησε πίσω του αυτή την κατάσταση, ανθρώπους όπως εγώ να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό», πρόσθεσε.
Όλα αυτά ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας προχώρησαν σε τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν, ενώ ένας
ακόμη ένας θάνατος αναφέρθηκε στη Μέριδα, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον συνολικό αριθμό των νεκρών.
Και οι πλούσιοι συνεχίζουν την ακριβή και λαμπερή ζωή τους
ven1
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε χωριστά βίαια επεισόδια και λεηλασίες λόγω των ελλείψεων τροφίμων. Για τις δύο από τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν ένας αστυνομικός κι ένας στρατιώτης. Η εισαγγελία στην Μέριδα ανακοίνωσε ακόμη ότι ερευνά τον θάνατο ενός 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες την Τρίτη. Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαδηλώσεις και μια επίθεση εναντίον των γραφείων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πολιτεία.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.