Ε.Π.Κ.Κρήτης "Πρώην ξυλουργός, δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας

Νέα απόφαση  του Ειρηνοδικείου  της Ιεράπετρας για άνεργο υπερχρεωμένο δανειολήπτη. κατοίκου περιοχής του Δήμου της Ιεράπετρας και μέλος της Ε.Π.Κ.Κρήτης.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι η υπ’ αριθμ. 115/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας  Κρήτης, που δικαιώνει ,άνεργο πρώην ξυλουργό, έγγαμο ,πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, σώζοντας την περιουσία του και κουρεύοντας το χρέος του κατά 74%
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για δανειολήπτη με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, με συνολικό ποσό χρέους 136.596,15 ευρώ ,σε 2 πιστώτριες Τράπεζες.
Εισοδήματα: 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες.
Περιουσιακά στοιχεία:Διώροφη κατοικία (ισόγειο και πρώτος όροφος)κτισμέο  εντός ενός αγροτικού κτήματος έκτασης 2.023,05 τ.μ, κατάστημα  και αποθήκη
Δέχεται εν μέρει την αίτηση του αιτούντος
•Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη  με καταβολές επί πενταετία (60) μήνες,  απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ.
•Εξαιρεί της εκποίηση την κύρια κατοικία, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την σύζυγο,
 •Χορηγεί “περίοδο χάριτος ” πενταετία.
•Επιβάλλει στον δανειολήπτη ,για την διάσωση της κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης 129 ευρώ, για 15 χρόνια σε  180  ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Διατάσσει την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος ,κυριότητας του ίδιου του δανειολήπτη για 10 χρόνια με ποσό εκμίσθωσης 250,00 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται και θα διανέμονται με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 (παρ.1 εδ.β)Ν.3869/2010
"Κουρεύει" το χρέος  του δανειολήπτη ,κατά  74%
Τέλος ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , αφού εκφράσει τα ευχαριστήρια στους δικαστές της Κρήτης, για τις τόσο σημαντικές αποφάσεις τους, για τα υπερχρεςωμένα νοικοκοιριά,ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, είναι διαθέσιμη  στην εξυπηρέτηση των δανειοληπτών, για ενημέρωση και συμβουλευτική ,αλλά και ένταξη στο νέο νομικό πλαίσιο, του τροποποιημένου ν.Κατσέλη» αλλά και στην διαμεσολάβηση με τους πιστωτικούς φορείς και ιδιώτες, υπενθυμίζοντας πως τα γραφεία της Ένωσης λειτουργούν καθημερινά, στην πλατεία 1866 στα Χανιά (τηλ. – φαξ: 2821092306 και στην οδό Λακέρδας 11 στην Ιεράπετρα  τηλ -φάξ 2842020140.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.