Κινδυνεύουν να μπουν φυλακή όσοι Έλληνες δεν…

ΣΟΚ: Κινδυνεύουν να μπουν φυλακή όσοι Έλληνες δεν…

Στην φυλακή κινδυνεύουν να οδηγηθούν όσοι δεν καταφέρουν μέχρι τις 5 Νοεμβρίου να καταβάλουν τα χρηματικά ποσά που τους έχουν επιβληθεί ως εγγύηση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Από τον περασμένο Ιούλιο είχαν «παγώσει» λόγω capital controls όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, της καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.
Ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως δεν θα παραταθεί η ισχύς της σχετικής απόφασης, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι – είτε προφυλακισμένοι είτε καταδικασμένοι- να καλούνται να καταβάλλουν, άμεσα, τις εγγυήσεις τους.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών» (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις επίμαχες περιπτώσεις είναι και η Βίκυ Σταμάτη η οποία πρέπει να καταβάλει την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επέβαλε το δικαστήριο για να αφεθεί ελεύθερη. Η ίδια μετά την δικαστική απόφαση είχε δηλώσει αδυναμία να καταβάλει τα χρήματα με αποτέλεσμα οι συνήγοροι της να κάνουν χρήση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.
- See more at: http://newsup.gr/sok-kindynevoun-na-boun-fylaki-osi-ellines-den/#sthash.L1hU3Xze.dpuf
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.