Εισαγγελική παρέμβαση για τα λεγόμενα Πολάκη. Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα

polakis_533_355
Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικού κυκλώματος, με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαπίστωση των καταγγελλομένων.
Ακολουθεί η εισαγγελική παραγγελία:
«Προς Τον  κ. Δημήτριο Δασούλα Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.
H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Ευτέρπη Κουτζαμάνη». 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει τη θέση του από Πολάκη
Παρέμβαση για να διαχωρίσει τη θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης από τις δηλώσεις Πολάκη περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος έκανε από βήματος Βουλής ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Όποιος ασκεί εξουσία υπόκειται σε κριτική. Ο κ. Πολάκης όσα είπε δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα και μου θυμίζει την διδασκαλία του καθηγητή μου που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά ή είναι δήλωση χωρίς νόημα -και αυτό το λέω κομψά σε σχέση με τον καθηγητή μου που ήταν πιο καυστικός- είτε είναι θεσμική κριτική η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας», είπε χαρακτηριστικά.
Λόγο για «θεσμική εκτροπή» κάνουν οι δικαστικοί
Η επίθεση του κύριου Πολάκη κατά των δικαστών προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή του υπουργού και ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παράεμβει.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ υπογραμμίζει  σε ανακοίνωσή της ότι ο κ. Πολάκης «χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα» αναφέρθηκε στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, κάτι το οποίο «δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή».
Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.