Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι

Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι

Η είδηση μεταδόθηκε από συριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που απηχεί τις απόψεις των τζιχαντιστών

Συριακοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. 

Oι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος και μεταδίδουν ότι σκοτώθηκε ο αλ-Μπαγκντάντι, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Την είδηση επιβεβαιώνει, όμως, και το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως αναφέρει το δίκτυο ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή αμερικανικών αεροσκαφών στη Ράκκα της Συρίας.

«Ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην Ράκκα την πέμπτη ημέρα του Ραμαζανιού», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων.

Εντούτοις, δεύτερη πηγή εξηγεί πως ο αυτοανακηρυχθείς «χαλίφης» σκοτώθηκε στη Μοσούλη του Ιράκ.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, λέγεται πως «ιρακινά αεροσκάφη έπληξαν κομβόι του Μπαγκντάντι ενώ κινείτο προς την Καρμπάλα του Ιράκ για να παραβρεθεί σε συνάντηση των επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους».


Εντούτοις, η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την πληροφορία. 

Προ ημερών, ο ιρακινός τηλεοπτικός σταθμός Al Sumariya TV είχε ανακοινώσει ότι ο Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί σε αεροπορική επιδρομή κοντά σε εγκατάσταση του Ισλαμικού Κράτους στα ιρακινο-συριακά σύνορα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος ιρακινές πηγές είχε μεταδώσει πως ο αυτοανακηρυχθείς ηγέτης του ισλαμικού χαλιφάτου ταξίδευε μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης όταν το κομβόι επλήγη από αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας βομβάρδισαν εχθές μία τοποθεσία που υπάρχει η βάση των μελών του ΙΚ κοντά στα σύνορα ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία, σε απόσταση 66 χλμ. δυτικά της Νινευής», είχε δηλώσει η ιρακινή πηγή.

«Σύμφωνα με αναφορές, ο ηγέτης του ΙΚ, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί, τραυματίστηκε μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης που ήταν συγκεντρωμένη για τη συνάντηση», είχε προσθέσει, συμπληρώνοντας: «Η επίθεση σημειώθηκε βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών που οδήγησε στο “χτύπημα”».
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.