Την Πέμπτη στην ΟΑΚ εκπρόσωποι των Εκκλησιών για τη Μεγάλη Σύνοδο

Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση της Επιτροπής προετοιμασίας του μηνύματος που θα εκδώσει η Αγία και Ιερά Σύνοδος. 
Η συνεδρίαση έχει οριστεί για αύριο Πέμπτη και συμμετέχουν σ' αυτή -όπως είχε αποφασισθεί από την Σύναξη των Προκαθημένων το περασμένο Ιανουάριο- εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Ήδη οι μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν λάβει εντολή μετακίνησης για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, όπου και θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις και αναμένεται να φτάσουν σήμερα το απόγευμα. 
Επίσης αύριο αναμένονται αφίξεις και άλλων εκπροσώπων Εκκλησιών, μεταξύ των οποίων και του Πατριαρχείου Αντιοχείας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό - έως αυτή την ώρα - εαν θα ακυρωθεί η συγκεκριμένη άφιξη στα Χανιά.
Στη συνεδρίαση θα φανούν ξεκάθαρα οι απουσίες, όπως αυτή των εκπροσώπων των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Βουλγαρίας, αλλά και άλλων Εκκλησιών που μέχρι στιγμής δεν ξεκαθαρίζουν τη στάση τους. 
Ακόμη θα διαφανούν και οι διαθέσεις των ιεραρχών και η θέση που θα εκφράσουν στη Μεγάλη Σύνοδο.
Πηγή: in.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.